Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 15
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VRGORAC

Ante Pranić kritizira Ministarstvo kulture: Nije stvar samo novca, nego odnosa prema Tinu Ujeviću

Vrgorac: Grad s više očuvanih kula iz osmanlijskog razdoblja
Ivo Čagalj/PIXSELL
04.07.2018.
u 14:45

- Iako nažalost nikada tijekom svog života nije dobio ni jednu književnu nagradu, danas njegovo ime nosi najveća nagrada za pjesništvo u Hrvatskoj. Utemeljena je 1980. godine, a u Vrgorcu se dodjeljuje od 1993. Ministarstvo kulture nije za to dalo ni jedne lipe, pa me zanima stav koji Ministarstvo ima prema ovom poznatom pjesniku - kritizirao je Pranić.

Mostov Ante Pranić, gradonačelnik Vrgorca, zamjerio je danas Ministarstvu kulture jer nije dalo ni kune za književnu nagradu Tin Ujević koja se dodjeljuje u Vrgorcu. Saborske je zastupnike u vremenu posvećenom za njihove slobodne rasprave podsjetio da je sutra obljetnica rođenja velikana hrvatske avangardne književnosti, Vrgorčanina Tina Ujevića.

- Iako nažalost nikada tijekom svog života nije dobio ni jednu književnu nagradu, danas njegovo ime nosi najveća nagrada za pjesništvo u Hrvatskoj. Utemeljena je 1980. godine, a u Vrgorcu se dodjeljuje od 1993. Ministarstvo kulture nije za to dalo ni jedne lipe, pa me zanima stav koji Ministarstvo ima prema ovom poznatom pjesniku - kritizirao je Pranić. Naglašava da je Ministarstvo dodijelilo preko 3 milijuna za razne književne manifestacije i festivale stripa, ali Tin Ujević, drži, očito Ministarstvu ništa ne vrijedi.

- Zaista ne znam što Tin Ujević treba napraviti, ne znam koliko se posthumnih djela treba objaviti i tko ih treba objaviti, da mu Ministarstvo oda neko priznanje. Sramota me reći da ni kune nisu dali, to nije beznačajna nagrada nego najveća književna nagrada u Hrvatskoj. Nije stvar samo novca, nego odnosa, zaboravljen je tijekom stvaranja, očito i kasnije - zaključio je Pranić.

Komentara 3

JI
Ja i Ja
15:41 04.07.2018.

Jel to onaja vatreni navijač?

RO
rotuutor
16:07 04.07.2018.

Zvezdas iz Vrgorca,bolje reci Smece iz Vrgorca.

Avatar Ante-Portas
Ante-Portas
19:38 04.07.2018.

kao da Hdz brine o kulturi haha

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije