Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
afera remorker

Prskalu, Lovrinčeviću i Vukeliću mjesec dana istražnog zatvora

Mario Lovrinčević i Jurica Prskalo
Foto: Tatjana Tadic/PD/PIXSELL
22.11.2013.
u 15:32

Uhićeni su zbog sumnje da su sudjelovali u izvlačenju novca iz HAC-a.

Jurici Prskalu, Mariju Lovrinčeviću i Saši Vukeliću koji su uhićeni zbog sumnje da su sudjelovali u izvlačenju novca iz HAC-a sudac istrage zagrebačkog Županijskog suda odredio je jednomjesečni istražni zatvor zbog mogućeg utjecaja na svjedoke.

Njih trojica uhićena su u sklopu proširenja istrage koja je već ranije pokrenuta protiv Zdravka Livakovića, Damira Kezelea, Josipu Sapunara i Igora Premilovca.

Livakoviću i Kezeleu, koji su u pritvoru već mjesec dana, istražni zatvor produljen je za još dva mjeseca, a dodatna dva mjeseca u Remetincu će biti Stjepko Boban i Milivoj Mikulić. Što se tiče Premilovca i Sapunara oni se brane sa slobode.

Najnoviji val uhićenja ljudi povezanih s HAC-om počeo je nakon što je Sapunar prije par dana nadopunio svoju obranu nakon čega je po zahtjevu USKOK-a pušten iz Remetinca. Najnovije sumnje obuhvaćene istragom odnose se na poslovanje HAC-a s austrijskim Strabagom koji je u nekim poslovima kao pod izvođače radova imao Viadukt. Istražiteljima su sumnjivi poslovi vezano za luku Gaženica te pojedine dionice autoceste prema Zadru.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije