Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dan za pamćenje

ACI marina Cres bila je domaćin druženja djece iz dječjih domova, mališani uživali u jedrenju

Foto: ACI marina
1/14
09.10.2017.
u 14:52

Bio je to dan pun emocija, veselja, iznenađenja i druženja za šezdesetak sudionika manifestacije.

ACI marina Cres bila je u petak, 29. rujna domaćin druženja djece iz dječjih domova Primorsko-goranske županije, Pule i Karlovca, njihovih odgajatelja, predstavnika ACI-ja, predstavnika, sponzora i donatora zaklade Vaša pošta.

Bio je to dan pun emocija, veselja, iznenađenja i druženja za šezdesetak sudionika manifestacije. Pridružili su se i gradonačelnik grada Cresa, direktorica turističke zajednice grada Cresa, lučki kapetan, pomorska policija, direktor ACI marine Cres te djelatnici marine.

Nakon dobrodošlice i marende uslijedilo je veselje i užurbanost oko formiranja posada za ukrcaj na jedrilice. Djeca su hrabro kročila na brodove nestrpljivo očekujući da zaplove prekrasnim creskim akvatorijem. Naravno, postojala je i određena doza nesigurnosti i straha, ali skiperi, vrsni jedriličari, ubrzo su umirili i najzabrinutije. A razloga za brigu nije ni bilo jer su uz skipere tu bili djelatnici lučke kapetanije i pomorske policije koji ih cijelo vrijeme trajanja jedrenja pratili na moru.

Sve je bilo spremno kako bi odmah po izlasku iz vale razvili jedra i ugasili motor. I tako, brzo su podignuli flok (glavno jedro nisu mogli dignuti jer je vjetar bio prejak za samo dva člana posade na brodu) i zaplovili su… 

Atmosfera je bila odlična, djeca su se opustila i zaista uživala u jedrenju i manevrima. Četiri jedrilice klizale su creskim zaljevom uz budno oko lučkog kapetana na gliseru.

Tri sata jedrenja prošla su u tren oka i vratili su se u marinu gdje ih je čekao ručak u ugodnom ambijentu restorana Mistral u ACI marini Cres.

Djeca su pitala: „A kada ćemo se naći ponovno?“

„Hoćemo sigurno, i vjerujemo da će ovaj događaj postati tradicionalan“ - obećanje je direktora ACI-ja Kristijana Pavića, koje je izmamilo iskreni osmjeh na lica naših „novopečenih jedriličara“.

Na kraju svi su se vratili svojim domovima, puni utisaka i pozitivne vibre i, dakako, s velikom željom da se opet vrate.

Komentara 1

SE
serđo12
15:29 09.10.2017.

Bravo Cres!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije