Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 77
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SUTRA U VEČERNJEM

100 mjera za demografsku obnovu

09.05.2019.
u 22:27

Demografske mjere: 16 stručnjaka radilo od lani na izradi strategije

Nacionalna demografska strategija revitalizacije RH na kojoj je od lani radila skupina od 16 stručnjaka, a koju je oformilo Ministarstvo za demografiju, gotova je barem što se tiče stručnjaka koji su predložili stotinjak mjera i sada se samo čeka da nadležno ministarstvo finalni dokument uputi u javnu raspravu.

Prvi put donosimo detalje niza demografskih mjera, a koje smo neslužbeno doznali od više sugovornika. U demografskoj strategiji predlaže se da se naknade za drugih šest mjeseci roditeljskog dopusta delimitiraju na punu plaću, da se vrati ukinuto oslobođenje poreza na kupnju prve nekretnine za mlade...

>>Cijelu priču pročitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista od petka ili u našem e-izdanju

U novom broju donosimo i sljedeće teme:

>>Pomorska drama na putu iz Ancone u Split

>>Sarra Farris: U ime ženskih prava danas se širi strah od islama

>>Pupovac se popeo na traktor: Idem u Bruxelles

>>Keveždi: Za nekoga tko živi u Srbiji ta Irinejeva veličina i ne izgleda baš tako

 

Ključne riječi

Komentara 7

BA
Barbasmora
01:26 10.05.2019.

Samo da stavimo domoljuboj omladini lisice da ostane na balkanu....sve je drugo nazalost uzalud.

NT
Nikola Turajlić-jaružalo
00:15 10.05.2019.

Trle babe lan, da im prodje dan. Kada bi naznačenih sto demografskih mjera imalo nekakav efekt, neovisna država bi za stoljeće bila najbrojnija u EU. Ukinuti porez na prvu nekretninu pomaže mladim obiteljima kao buli gaće, jer treba pribaviti sredstva (skupe kredite) za kupnju, na jednoj strani i zaposliti se, u koliko toliko normalnom, redovnom radnom odnosu, na drugoj strani. Narod za ovakve aktivnosti ima izreku da su demografski stručnjaci: Ganjali prdež kapom, ali dražava samo pojačava srmrad prdjenjem u u svoj ćemer.

JU
junkerovkaputzapovlačenje
06:23 10.05.2019.

je li ijedna od ovih mjera uključuje silazak s vlasti šeksa,škegre,valentića i ostalih ,,apostola,,? ako ne uključuje sve je za badava

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije