Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZLOGLASNI NARKOBOS

El Chapo će biti izručen SAD-u, intervju sa Seanom Pennom pomogao u hvatanju

El Chapo i Sean Penn
Foto: Reuters/Eventpress/DPA/PIXSELL
1/11
10.01.2016.
u 09:01

Slavni glumac intervjuirao je narkobosa dok je ovaj bio u bijegu

Meksiko će zloglasnog narkobosa Joaquina Guzmana, poznatog kao El Chapo, izručiti SAD-u, prenosi RT. Šef kartela Sinaloa ovaj je tjedan uhvaćen nakon što je prošle godine pobjegao iz zatvora Altiplano potplativši zatvorske zaposlenike.

Nakon njegova hvatanja objavljen je članak koji je slavni američki glumac Sean Penn napisao na temelju intervjua s Chapom koji je obavljen na tajnoj lokaciji dok je narkobos bio u bijegu. Dva neimenovana visokopozicionirana vladina dužnosnika rekla su za Reuters da im je intervju pomogao u hvatanju narkobosa. Rekli su da su saznali za susret i pratili Pennove pokrete, što im je pomoglo da dođu do ranča na kojemu se El Chapo nalazio.

Državni odvjetnik Arely Gomez u petak je rekao da je važan aspekt hvatanja bilo otkriće da Guzman namjerava snimiti biografski film zbog čega je kontaktirao glumice i producente, no nije poznato je li taj projekt povezan s Pennovim intervjuom.

 

Izručenje za pola godine?

SAD je u kolovozu podnio formalne zahtjeve za izručenjem El Chapa zbog zločina koji uključuju ubojstvo, krijumčarenje droge, reketiranje i pranje novca.

- Kriminalci poput Guzmana odgovorni su za donošenje stotina tona nedozvoljenih droga u SAD svake godine i odgovorni su za ogromne količine nasilja i smrti u našoj zemlji i diljem svijeta - poručili su u petak iz američkog State Departmenta.

Izvor blizak situaciji rekao je za Reuters da je ured meksičkog državnog odvjetnika obećao da će brzo riješiti slučaj pa proces ne bi trebao trajati više od pola godine. Taj bi postupak ipak mogle usporiti žalbe Guzmanovih odvjetnika.

Počeo biznis sa 6 godina

Sean Penn intervjuirao je El Chapa na tajnoj lokaciji u listopadu prošle godine, nakon čega su izmjenjivali video-snimke. Članak je objavljen u Rolling Stoneu, uključujući i video-snimke El Chapa i fotografiju na kojoj se rukuje s Pennom. Penn u članku tvrdi da je uspostavio kontakt putem Kate del Castillo, meksičke glumice i zvijezde narko-sapunice La Reina del Sur, koja je 2012. kritizirala meksičku vladu i hvalila El Chapa.

El Chapo je Pennu tijekom intervjua u zgradi usred džungle rekao kako je počeo poslovne poduhvate nedugo nakon što je navršio šest godina prodajući naranče i sokove, a do 15. godine počeo je uzgajati marihuanu i mak jer njegova siromašna obitelj drugačije nije mogla preživjeti. Svoje poslove s drogom nije pokušavao prikriti.

- Dobavljam više heroina, metamfetamina, kokaina i marihuane od ikoga na svijetu. Imam flotu podmornica, zrakoplova, kamiona i brodova - rekao je El Chapo.

Rekao je i kako se ne smatra nasilnim čovjekom.

- Gledajte, samo se branim, ništa više - rekao je El Chapo.

>> Sin najtraženijeg narkobosa zaboravio isključiti lokaciju pa otkrio gdje mu se nalazi otac

Komentara 5

KT
komen_tar
09:16 10.01.2016.

Seane Penne Bogin si...

AN
anteloff
09:55 10.01.2016.

Sean Penn ce dobit svoje

Avatar mojrodjo
mojrodjo
10:13 10.01.2016.

jel to on na slici sa el chapom il sa super mariom

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije