Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BLIŽI SE POČETAK

Vrijeme je da svijet upozna hrvatsku mladost: Ti dečki izgaraju, to je nešto predivno

11.01.2021.
u 07:00

- Svi savjetujemo jedan drugoga, želimo pomoći jedan drugome, uvijek ćemo pomoći, odnosno saslušati. Dani su nam slični dok smo na pripremama – doručak, trening, ručak pa spavanje, onda trening i navečer spavanje – rekao je Marin Šipić

Rukometaši Hrvatske polako završavaju pripreme za Svjetsko prvenstvo koje 13. siječnja počinje u Egiptu. Još će danas odraditi trening, a onda u utorak ujutro putuju u Aleksandriju. I to čarter-letom sa Slovencima. Zanimljivo je da se ove dvije reprezentacije mogu međusobno sastati u četvrtfinalu. Zadnji put smo sa Slovencima igrali na Svjetskom prvenstvu u Francuskoj 2017. godine kada smo izgubili u susretu za treće mjesto i to nakon što smo vodili s osam razlike.

Stariji bodre mlađe

– Imamo nacrte naše igre za Prvenstvo, moramo se još uigrati i trenirati ova dva dana. Mlađi igrači imaju iskustva koje skupljaju u klubovima, ali i u reprezentaciji. Optimist sam i mislim da nećemo imati velikih problema. Oni i na treninzima izgaraju, to je nešto predivno i drago mi je kad dobiju priliku da igraju, pa da cijela hrvatska javnost vidi da se mi možemo osloniti na našu mladost.

Znam i kad sam ja bio mlad, koliko to znači mladom igraču. Stariji igrači nisu kamen spoticanja mlađima. Prvenstva su veliki motivi i za mene je to veliki užitak i velika motivacija. Nadamo se da će biti sve dobro i vidjet ćemo slijed događaja na Prvenstvu.

Egipat je specifičan sam po sebi, ugodna je klima, a što se tiče izolacije, uvijek smo na prvenstvima fokusirani na treninge i oglede, razgovaramo, tako da smo praktički na svakome turniru izolirani od vanjskoga svijeta – rekao je Marino Marić, krilni napadač naše reprezentacije.

Na SP s modricom

Marino će ove pripreme pamtiti po žestokom sudaru na treningu s Lukom Šebetićem. Zato će u Egipat s dobro vidljivom masnicom ispod oka. Inače, Marino je bio jedan od naših najboljih igrača na putu do europskog srebra prije godinu dana. Na mjestu kružnog napadača Lino Červar ima još tri igrača – iskusnog Željka Musu te nešto mlađe Iliju Brozovića i Marina Šipića.

– U prvoj utakmici protiv Španjolske vidjeli smo na čemu smo. Imali smo više treninga, isprobali smo neke nove stvari i mislim da nije veliki problem to što smo imali samo jednu utakmicu u pripremama. Uvježbavamo napad i obranu, taktiku radimo, malo teretane i tako. Uvijek se može u svemu napredovati. Mislim da je naša najveća snaga zajedništvo ekipe koju imamo.

Svi savjetujemo jedan drugoga, želimo pomoći jedan drugome, uvijek ćemo pomoći, odnosno saslušati. Dani su nam slični dok smo na pripremama – doručak, trening, ručak pa spavanje, onda trening i navečer spavanje – rekao je Marin Šipić.

Zbog toga što je Hrvatska imala tek jednu provjeru (Španjolsku) uoči Svjetskog prvenstva, ne treba posebno brinuti. Naša ženska reprezentacija otišla je na Europsko prvenstvo bez ijedne pripremne utakmice pa je osvojila broncu.

Za sada u muškoj reprezentaciji nema igrača koji bi “glumio” Ćamilu Mičijević, no Željko Musa pristao je na niz kratkih pitanja i odgovora. Tek toliko da se atmosfera malo opusti.

Meso ili riba?

– Meso

Automobil ili motor?

– Motor

Novine ili online vijesti?

– Novine

Kiša ili snijeg?

– Snijeg

Pršut ili kulen?

– Oboje

Knjiga ili film?

– Film

Kava ili čaj?

– Kava

Voda ili sok?

– Voda.

Njemačka ili Hrvatska?

– Hrvatska – bio je jasan Musa koji će od sljedeće sezone nositi dres PPD Zagreba i to nakon dugih 14 godina, koliko je proveo u inozemstvu. •

Komentara 1

LE
lector2corrector
07:53 11.01.2021.

Dobro je što putuju sa susjedima. A kako će se vratiti?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije