Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 156
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
svjetski kup

VIDEO Kristoffersen slavio u nemogućim uvjetima u Wengenu, Zubčić popravio rezultat

SUI, FIS Weltcup Ski Alpin, Wengen
Foto: EXPA/ Pressesports/ Sebastien Boue
1/5
15.01.2023.
u 15:00

U ukupnom poretku prvi je Švicarac Marco Odermatt sa 1186. bodova, drugi je Norvežanin Aleksander Aamodt Kilde sa 846 bodova, dok je treći Kristoffersen sa 665 bodova. Zubčić se nalazoi na 26. mjestu sa 147 bodova.

Hrvatski skijaš Filip Zubčić zauzeo je 19. mjesto u slalomu kojeg su skijaši u nedjelju vozili u Wengenu za Svjetski kup, dok je pobjedu odnio Norvežanin Henrik Kristoffersen. Kristoffersen je nakon prve vožnje bio drugi, no u drugoj je vožnji uspio nadoknaditi zaostatak i slavio je s vremenom 1:51.18.

Drugo je mjesto zauzeo je najbrži iz prve vožnje  Švicarac Loic Meillard sa 20 stotinki zaostatka (1:51.38) za pobjednikom, a treći još jedan Norvežanin Lucas Baraathen sa 49 stotinki zaostatka za Kristoffersenom (1;51.67). Zaostatak Zubčića za norveškim skijašem iznosio je  4.33 sekunde  (1:55.51).  

Alpine Skiing - FIS Alpine Ski World Cup - Men's Slalom - Wengen, Switzerland - January 16, 2022 Croatia's Filip Zubcic in action REUTERS/Denis Balibouse Photo: DENIS BALIBOUSE/REUTERS
Foto: DENIS BALIBOUSE/REUTERS

Danas su u Wengenu nastupili i Samuel Kolega, Istok Rodeš i Matija Vidović. Rodeš nije uspio završiti prvu vožnju, Kolega je bio 33. a Vidović 36. nakon prve vožnje.

U poretku slalomaša prvi je Kristoffersen sa 320 bodova, drugi je Braathen s deset bodova manje, a treći Talijan Manuel Feller sa 241 bodom. Zubčić je 26. sa 41 bodova.

U ukupnom poretku prvi je Švicarac Marco Odermatt sa 1186. bodova, drugi je Norvežanin Aleksander Aamodt Kilde sa 846 bodova, dok je treći Kristoffersen sa 665 bodova. Zubčić se nalazoi na 26. mjestu sa 147 bodova.

>> snimku pogledajte OVDJE

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije