Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 152
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NINO BULE KOMENTIRA

Večeras se vraća Liga prvaka: Znamo moć Cityja, ali moj favorit je Real

Luka Modrić
Foto: NordPhoto/PIXSELL
1/5
07.08.2020.
u 08:00

Luka Modrić je u nevjerojatnom stvaralačkom zanosu okončao jednu od svojih najboljih klupskih sezona i upravo će se kapetana naše reprezentacije pamtiti kao ključnu figuru koja je pogurala Real Madrid prema tituli

Nevjerojatno je koliko je požrtvovan i moćan, što odražava njegovo fascinantno psihičko stanje. Lopta je kod njega sigurna kao u sefu.

Njegovo uskrsnuće na kraju preduge sezone daje Real Madridu nadu da bi na uzvratu kod Manchester Cityja mogao nadoknaditi minus (1:2) iz prve utakmice. Tako bi Real Madrid ostvario i drugi veliki cilj sezone jer prvi, španjolski naslov, već je tu zahvaljujući Modriću.

Ovo je citat iz madridskog lista As nakon jedne od posljednjih utakmica španjolskog prvenstva, u kojemu komentator ne skriva fascinaciju izvedbom 34-godišnjeg Luke Modrića, najstarijega, ali očito najboljega nogometaša Real Madrida u ovom trenutku.

Modrić spasio sezonu

Tu se, međutim, opčinjeni novinar nije zaustavio.

– Realova cijela igra ide i sve mu se događa preko Modrića. On je istodobno Realov dirigent, koji vodi igru, pa komandos koji se zavlači u neprijateljsku pozadinu time što nakon predaje lopte utrčava iza njegovih linija te, konačno, smetlarski kamion koji čisti suparničke napade – stoji nadalje u završnom osvrtu na majstora Luku.

Tako je Luka Modrić u nevjerojatnom stvaralačkom zanosu okončao jednu od svojih najboljih klupskih sezona i upravo će se kapetana naše reprezentacije pamtiti kao ključnu figuru koja je pogurala Real Madrid prema tituli.

Sličnu rolu imao je sad već davne 1999. godine još jedan bivši kapetan vatrenih Zvonimir Boban, tada predvodnik Milana, nogometaš čija je zadivljujuća moć kreacije u završnici prvenstva povukla rossonere prema tituli. Nazvali su je tada Bobanov scudetto.

Luka Modrić tako je na neki način ipak spasio Realovu sezonu, u kojoj 13-erostruki europski prvak ipak nema toliki pritisak uoči uzvratne utakmice osmine finala Lige prvaka s Manchester Cityjem.

Međutim, iako je Guardiolina momčad očitala Realu lekciju u prvoj utakmici u Madridu pobijedivši s 2:1, od tada je prošlo gotovo pola godine, a današnji Real i Real iz veljače dvije su neusporedive kategorije.

Naime, Real Madrid je nakon stanke u Primeri u 11 prvenstvenih nastupa ostvario čak 10 pobjeda, te remizirao samo u posljednjem kolu protiv Leganesa, kada je naslov prvaka već bio osiguran.

Nino Bule, zajedno je s tadašnjim šefom u Dinamu Nenadom Bjelicom, dva puta ove sezone pripremao momčad plavih za srazove s Manchester Cityjem (0:2, 1:4).

– Manchester City vrh je europskog nogometa u svakom smislu. Pojedinačno i momčadski, zajedno s onim tko ih vodi s klupe, čine mašineriju kojoj se samo rijetki mogu oduprijeti. Pa opet, naš Dinamo u prvoj je utakmici na Etihadu vjerujem sve iznenadio odolijevajući dulje od 60 minuta, a mnogi su nam prognozirali da ćemo tamo biti razbijeni, kao brojni Cityjevi suparnici u prethodnim utakmicama – kazao je Bule i nastavio:

– U zagrebačkom uzvratu bili smo značajno oslabljeni, pa je kvaliteta Cityja došla do punoga izražaja.

Je li Manchester City favorit protiv Reala zbog rezultata iz prve utakmice?

– Iako je City moćan, pa i iako ima prednost, Realova momčad ima ogromno iskustvo u ovakvim utakmicama, ima tradiciju osvajanja Lige prvaka i stoga je za mene u ovom susretu favorit – Real. U svakom slučaju, ovo je finale prije finala, a kao navijač Reala i naravno fan Luke Modrića, priželjkujem da Real Madrid prođe u četvrtfinale – dodao je Nino Bule.

Bez kapetana Ramosa

Real Madrid imat će u Manchesteru ogroman hendikep u neigranju kapetana, suspendiranoga Sergija Ramosa, dok će Cityju nedostajati ozlijeđeni Agüero i suspendirani B. Mendy. Luka Modrić upisat će danas svoj 82. nastup u Ligi prvaka, u kojoj je s Realom bio četverostruki pobjednik (2014., 2016., 2017., 2018.). Dobije li večeras žuti karton, bio bi eliminiran iz eventualne četvrtfinalne utakmice.

Pep Guardiola s Manchester Cityjem nikada nije došao dalje od četvrtfinala Lige prvaka. U posljednje dvije sezone u toj su ga fazi eliminirali Liverpool, odnosno Tottenham.

Manchester City: Ederson; Walker, Fernandinho, Laporte, João Cancelo; De Bruyne, Rodri, Gündoğan; Mahrez, Jesus, Sterling.

Real Madrid: Courtois; Carvajal, Varane, Éder Militão, F. Mendy; Casemiro, Kroos; Modrić, Hazard, Vinicius Júnior; Benzema.

Sudi Nijemac Felix Brych.

Man. City – Real Madrid 7. 8., prva 2:1

Juventus – Lyon 7. 8., prva 0:1

Barcelona – Napoli 8. 8., prva 1:1

Bayern – Chelsea 8. 8., prva 3:0

Borussia (D) - PSG 2:1,0:2

ATLETICO – Liverpool 1:0, 3:2

ATALANTA – Valencia 4:1, 4:3

Tottenham – RB LEIPZIG 0:1, 0:3

 

Komentara 1

SS
ssssssssss
13:34 08.08.2020.

Idi spavaj , dosta su vas suci spasavali

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije