Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
LIGA PRVAKA

Utakmica sezone za Lokomotivu! Tomić: Ako dođemo do 11-eraca, bit će to čudo

26.08.2020.
u 14:00

Najskuplji igrači Rapida su napadač Taxiarchis Fountas i veznjak Dejan Ljubičić koji prema Transfermarktu vrijede po tri milijuna eura. Inače, Rapid je klub velike tradicije. Bili su 32 puta prvaci Austrije, čak su jednom, 1941. godine, bili prvaci Njemačke

Nogometaši Lokomotive večeras (19 sati, stadion u Kranjčevićevoj) odigrat će susret drugog pretkola Lige prvaka protiv bečkog Rapida. Za momčad s Kajzerice ovo je povijesna utakmica. Naime, prvi put će zaigrati u kvalifikacijama Lige prvaka od 1914. godine kada je klub osnovan. Lokomotiva je deset godina igrala, od 1947. do 1957. godine, u tadašnjoj Prvoj ligi Jugoslavije. Oni stariji ljubitelji sjećaju se 1952. godine kada je klub bio treći, iza Hajduka i Crvene zvezde. Igrali su lokosi nakon ispadanja iz Prve jugoslavenske lige u zonskoj ligi Zagreb, pa republičkoj i međurepubličkoj ligi. Nakon osamostaljenja Hrvatske krenuli su od Treće, preko Druge do Prve HNL u koju su ušli 2009. godine.

Eh da su Grbić, Kastrati...

– Ova utakmica je najveća i najvažnija utakmica u povijesti kluba. Istina, igrali smo Europsku ligu, ali to se ne može usporediti s Ligom prvaka. Pobjeda nam donosi prolaz dalje, ali i sigurno igranje u skupini Europske lige. Za dečke je ova utakmica nagrada za sve one dobre stvari koje smo napravili u prošloj sezoni – istaknuo je Goran Tomić, trener Lokomotive.

Da Lokomotiva ima kadar od samo prije mjesec dana, večeras bi bila favoriti protiv Rapida. No, nema više ključnih igrača – vratara Grbića, Kastratija, Uzunija, Jakića... Fran Karačić je u izolaciji s još nekoliko igrača.

– Nažalost, zbog svih ovih razloga koji su se izdogađali u ovom kratkom vremenu, nakon što smo ostali bez nekoliko igrača koji su napravili velike izlazne transfere, uz situaciju s koronavirusom, nažalost, možemo konstatirati da nismo favoriti. Međutim, ova ekipa će dati i zadnji atom snage kako bismo uspjeli proći ovu utakmicu – istaknuo je Tomić.

Lokomotiva u ovom sastavu nije bila favorit ni protiv Rijeke u drugom kolu HNL-a pa je pobijedila s 1:0...

– Da mi sad netko ponudi izvođenje jedanaesteraca protiv Rapida za prolaz dalje, odmah bih prihvatio. Da dođe do toga, za nas bi to bila velika stvar. Igra se samo jedna utakmica, mi smo domaćini, tako da su čuda moguća. Ali, ponavljam, Rapid je veliki favorit, Za razliku od nas nisu imali nikakvih velikih promjena u rosteru. Oni su bezbolno prošli prijelazni rok. Za razliku od nas – reći će Tomić.

Rapid je u Zagreb došao dosta samouvjereno. Kažu – ne boje se korone, ali ni Lokomotive.

– To je njihovo pravo da tako razmišljaju. Činjenica je da je to klub koji ima puno veći budžet od nas. Imaju sjajne pojedince, posebice u napadu. Mislim da imaju četiri jako dobra napadača – rekao je Tomić.

Za lokose utakmica karijere

Najskuplji igrači Rapida su napadač Taxiarchis Fountas i veznjak Dejan Ljubičić koji prema Transfermarktu vrijede po tri milijuna eura. Inače, Rapid je klub velike tradicije. Bili su 32 puta prvaci Austrije, čak su jednom, 1941. godine, bili prvaci Njemačke. Dvaput su bili finalisti Kupa kupova, 1985. i 1996. godine. Dva hrvatska trenera sjedila su na klupi ovog austrijskog velikana – Otto Barić i pokojni Vlatko Marković.

– Ovo je velika utakmica za klub i sve nas, vjerojatno najveća u našim karijerama. Ovo je nagrada za prošlu sezonu i nevjerojatan rezultat. Nedostajat će nam nekoliko igrača, ali igra se jedna utakmica i na našem terenu. Možemo proći – rekao je Denis Kolinger, kapetan Lokomotive.

Igrači Rapida i stručni štab odlučili su vrijeme do utakmice provesti isključivo u hotelu i čim utakmica završi kreće se za Beč.

– U ovom trenutku puno nam je od šetnje gradom važnije da dobro odigramo i naravno pobijedimo. Prolazak nam osigurava igranje u skupini Europske lige i velike prihode klubu. Dok ne završi susret, ne možemo planirati nikakva pojačanja jer ne znamo kakav ćemo imati budžet – rekao je Dietmar Kühbauer, trener Rapida. 

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije