Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 148
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Čudo u Višnjiku

Trener Sesar: Ovo je najveća pobjeda našeg kluba

Josip Sesar
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
23.04.2016.
u 08:03

- Neću dati ostavku, neka me uprava smijeni ako misle da je to najbolje rješenje. Moji igrači nisu se ponašali kao profesionalci, već kao da im je ovo hobi - kazao je trener Zadra Ante Nazor

Vjerovali ili ne, košarkaši Gorice u Višnjiku su pobijedili Zadar (70:68). Onima kojima to zvuči kao dobra prvotravanjska šala, ponovit ćemo da se to doista i dogodilo. Najjeftinija momčad domaće Lige za prvaka dostai je pobijedila ABA ligaša i kandidata za nastup u finalu domaćeg prvenstva.

Najveću ovosezonsku senzaciju u Prvenstvu Hrvatske, a najveću i u posljednjih nekoliko godina, kreirali su razigravač Kapusta (9 asistencija) i krilo Mašić (12 koševa) koji je pogodio tricu za pobjedu gostiju.

Nakon velikog šoka i već petog poraza u sedam kola, Zadrovi navijači traže odlazak uprave i trenera Ante Nazora koje čeka sastanak kriznog stožera.

- Moji igrači ne ponašaju se kao profesionalci, već kao da im je ovo hobi. Sram me je, ovakvo što mi se u karijeri nije dogodilo. Cijela ova utakmica bila je naša sramota. Neću dati ostavku, neka me uprava smjeni. Nisam se ja gurao u ovaj klub, već su me oni doveli i tri sam godine pošteno radio pa neka me oni i smijene, ako misle da to trebaju učiniti.

Za razliku od Nazora, trenera gostiju, Josipa Sesara, čekaju pak pohvale za njegov rad s momčadi kojoj su predviđali grčevitu borbu za ostanak, a Ligu prvaka nikako.

- Ovo je najveća pobjeda ovog kluba dosad i zbog toga mi je posebno drago. Premda nam je osnovni cilj bio sačuvati status prvoligaša, na koncu smo i pokazali da nismo slučajno i u višem društvu i sve ovo za nas je samo bonus. Baš kao i ona utakmica u kojoj smo od apsolutnog favorita prvenstva Cedevite izgubili tek u produžetku.

Kako li je Sesar samo uspio uvjeriti svoje igrače da mogu slaviti i u zadarskoj utvrdi?

- Dobro smo igrali od početka i trebali smo riješiti utakmicu puno prije tih posljednjih šest sekundi i Kapustina dodavanja za otvoreni šut Mašića. Domaćini su u jednom trenutku pokušavali podići agresivnost no to im nije upalilo jer smo i za to pronalazili protuigru. Doduše, u jednom smo trenutku pali, Delaš je pogodio neke trice, a onda je nas Prgomet vratio u egal - ispričao je Sesar koji se s momčadi zadržao u Vodicama jer su Velikogoričani na dalmatinskoj turneji.

Naime, već u nedjelju, njegova Gorica gostuje i u Šibeniku.

Komentara 4

Avatar swannymir
swannymir
10:19 23.04.2016.

Bravo Jozo!

K0
KONJINA4.0
09:07 23.04.2016.

bravo care Sesare!

K0
KONJINA4.0
09:07 23.04.2016.

ave Sesar!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije