Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 67
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Hrvati im pišu povijest

Obrvan: Babić mi je bio rezerva, ali puno je naučio

Kiril Lazarov
Foto: EHF EURO
21.01.2016.
u 17:45

- Iskreno, o Hrvatskoj sam počeo razmišljati tek u srijedu. Moram gledati snimke utakmica iz prvog kruga.

Ivica Obrvan (Linci), hrvatski trener, već je treću godinu izbornik Makedonije. Iza njega je jedno Europsko prvenstvo, 2014. u Danskoj, te Svjetsko prvenstvo u Kataru prošle godine. U Danskoj je prošao prvi krug, a na SP-u je ispao u osmini finala. Ovdje u Poljskoj također je prošao u drugi krug, nakon triler-utakmice sa Srbijom (27:27).

Prvi cilj je ispunjen

– Bilo je zaista dramatično. Nijedna momčad nije imala veću prednost od jednog pogotka pa to dovoljno govori koliko je bilo izjednačeno. Nama prolazak u drugi krug znači da smo nositelji doigravanja za plasman na Svjetsko prvenstvo 2017. godine, što nam je bio jedan od ciljeva. Krajnji nam je cilj plasman na kvalifikacije za Olimpijske igre u Riju ove godine. Da bismo izborili kvalifikacije, Mađarska, Švedska, Rusija ili Norveška ne smiju biti prvaci Europe ili igrati u finalu protiv Francuza – rekao je Obrvan.

Koja je danas razlika između susreta Hrvatske i Makedonije u odnosu na prošlu godinu kada ste izgubili u Dohi?

– Kod nas nema prevelikih promjena, ali kod Hrvatske ima. Tu je novi izbornik, ima dosta mladih igrača. Za sve sam te mlađe igrače čuo, ali ih nisam imao puno prilike gledati. Mamića znam iz francuske lige, on je veliki potencijal i to je dečko koji se ne plaši šutirati s devet, deset metara. U Dunkerqu, gdje igra, ima velike ovlasti u napadu – kaže Obrvan.

Sa Željkom Babićem, izbornikom Hrvatske, dugo ste godina igrali zajedno.

– Istina. Igrali smo u Zagrebu, u zlatno doba kluba iz Veprinačke. Bili smo prvaci posljednjeg prvenstva Jugoslavije, osvojili smo kup bivše Jugoslavije u Tuzli i dvaput Kup prvaka. Željko je igrao desno krilo i, s obzirom na to da sam bio stariji i iskusniji, bio mi je rezerva. Poslije sam mu bio jednu sezonu trener u Metkoviću – rekao je Obrvan.

Dobro, tko je favorit danas?

– Teško je to reći. Znam samo da smo mi jako umorni jer smo odigrali tri teške, zahtjevne utakmice. Premala je stanka između Srbije i Hrvatske. Iskreno, o Hrvatskoj sam počeo razmišljati tek u srijedu. Moram gledati snimke utakmica iz prvog kruga. Znam samo da Babić ima dužu klupu, veći izbor igrača na svim pozicijama. Ovi mladi željni su dokazivanja, hrabri su i borbeni tako da bi moglo biti jako zanimljivo – istaknuo je Obrvan.

Linci ostao bez pomoćnika

Naš trener ostao je bez prvog pomoćnika Danila Brestovca.

– S obzirom na to da obojica radimo u francuskom Chamberyju, čelnici kluba pustili su Brestovca samo za prvi krug. Netko ipak mora početi pripreme s ostatkom momčadi. Pokušao sam ga zadržati još za današnju utakmicu, ali nije išlo – istaknuo je Obrvan.

Za novije uspjehe makedonskog rukometa zaslužni su hrvatski treneri – Lino Červar koji već pet godina radi u Metalurgu te Ivica Obrvan koji je treću godinu izbornik Makedonije.

– Ako smo uspjeli dio svog stručnog znanja prenijeti igračima, onda smo napravili dobar posao. A mislim da smo dobro radili – zaključio je Obrvan.

>>Mladomisnički su dani prošli, Hrvati su u Krakov došli

>>Sad ćemo vidjeti je li Babić trener ili profesor!

Komentara 2

Avatar Django
Django
20:05 21.01.2016.

Mili moji,ako je vjerovati programu objavljenom na svojoj web stranici, radmanovizija u terminu kada igraju Hrvatska i Makedonija prenosi vaterpolo susret između Mađarske i Crne gore. Što reći!!??

KU
kupatilo
18:59 21.01.2016.

Ma tisi za Babica doktor znanosti.Ne samo daje los trener nego i los takticar a da nekazem da igru vodi beskrvno i bezidejno.Forsira Alilovica najlosijeg golmana prvenstva.Covjek nam treba pravi na golu.Dasmo sve ove godine imali Solu bilobi jos puno medalja a Alilovic je covjek bez refleksa.Ako ga koja pogodi slucajno i toje to al nito mu neide jer rasiri noge pamu kroz noge prolazi.Ma strasno.Svima je golman pola ekipe a nama bar 30 posto tudji igrac.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije