Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 38
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MODRA SVLAČIONICA

Rog i Schindelfeld zasad ne mogu otići, Dinamo lovi Ligu prvaka i još 8,6 milijuna eura

20.07.2016., stadion Maksimir, Zagreb - Liga prvaka, 2. pretkolo, 2. utakmica, GNK Dinamo - FK Vardar. Marko Rog.  Photo: Goran Stanzl/PIXSELL
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/6
04.08.2016.
u 12:54

– Bit će to utakmice naših života! Sanjamo još jednu Ligu prvaka, lani smo osjetili kakav je to predivan osjećaj i dat ćemo sve od sebe u doigravanju kako bismo opet bili dio te prekrasne priče – rekao je nakon dvoboja u Tbilisiju Dinamov vratar Eduardo.

Pobjedom u Tbilisiju 1:0 (1:0) Dinamovi su nogometaši ostvarili osnovni ovosezonski cilj – plasman u skupinu jedne od europskih liga. Više nema nikakvog imperativa i mirno se u Maksimiru čeka petak i izvlačenje parova doigravanja za ulazak u Ligu prvaka.

Sezona, eto, ima svoj smisao, europske će se utakmice, desetu godinu uzastopno, u Maksimiru igrati barem do Božića! A u kasnim večernjim satima 22. ili 23. kolovoza znat ćemo hoće li plavi dohvatiti bonus i drugu sezonu zaredom igrati u elitnoj Ligi prvaka ili će se morati zadovoljiti nastupom u Europskoj ligi.

Eduardo: Sanjam Ligu prvaka

Osim u atraktivnosti natjecanja i snazi suparnika, razlika je, dakako, i u novčanim nagradama – zasad su plavi, naime, nakon dva uspješno apsolvirana kvalifikacijska pretkola za ulazak u Ligu prvaka zajamčeno zaradili 6,1 milijun eura, a uđu li među najveće i najbogatije, blagajnu će napuniti s još 8,6 milijuna eura!

– Bit će to utakmice naših života! Sanjamo još jednu Ligu prvaka, lani smo osjetili kakav je to predivan osjećaj i dat ćemo sve od sebe u doigravanju kako bismo opet bili dio te prekrasne priče – rekao je nakon dvoboja u Tbilisiju Dinamov vratar Eduardo.

Portugalac s friškim odličjem reprezentativnoga europskoga prvaka bio je među najboljim dinamovcima u Gruziji. Istina, nije Eduardo imao previše posla, ali obranio je sve što je morao obraniti, dodavši “obveznim likovima” i fantastičnu obranu teške lopte koju je glavom sa sedam metara u prvom dijelu prema plavoj mreži uputio Rene Santos. Iako je ostao na pogrešnoj nozi, uspio je pronaći snagu za odraz i odbio je van loptu koju su mnogi već vidjeli u mreži! Nastavi li ovako braniti, Eduardo će biti svakako jaka plava karika...

Cico dobro vodio momčad

Trener Zlatko Kranjčar dobro je taktički postavio momčad, svjestan goleme prednosti 2:0. Ojačao je sredinu travnjaka i time napravio predblok ispred posljednjeg obrambenog reda pa su ne odveć maštoviti i lucidni Gruzijci bili osuđeni na igranje dugim loptama. A one su u pravilu bile lagani darovi za srednje braniče plavih i vratara Eduarda. Iako je pobornik napadačkog nogometa, Kranjčara su u ovoj utakmici vodili mudrost i iskustvo, trebalo je proći u doigravanje, a bit će vremena za “umjetnički dojam”...

Uoči sezone Kranjčar nam je nekoliko puta rekao:

– Iako nitko pred mene ne stavlja taj imperativ, želim Ligu prvaka!

Došao je, eto, do zadnje stube koju mora preskočiti, vidjet ćemo koga će plavi dobiti za suparnika. I hoće li u tim utakmicama trener moći računati na Marka Roga i Gordona Schildenfelda – iako je, barem zasad, stopiran njihov odlazak, nitko ne može jamčiti da će doista i ostati u plavoj svlačionici do kraja kolovoza. Uvijek, naime, može sletjeti nekakva “nemoralna ponuda”...

Komentara 8

SO
sonce
14:46 04.08.2016.

Jednim i istim ljudima nije nitko dobar za tereneera. Stalno pljuju i izmišljaju afere.

Avatar EU MOJCA
EU MOJCA
14:59 04.08.2016.

dosta nam više nemoralnih ponuda i izuvanja iz cipela .. na redu je kvalitetan rezultat .. radi li se šta po pitanju stadiona... da je sad ona ponuda njemaca za stadion 50000 gledalaca njima u koncesiju i drugi za 20000 gledalaca gratis ?

Avatar EUJ-
EUJ-
17:54 04.08.2016.

Dok sve vodi i odlučuje gazda, duša i srce modre svetinje gospon Zdravko Mamić nema brige za nas hrvatske domoljubne navijače.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije