Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dejan Savičević

'Prosinečkom i meni su nudili novac da izgubimo u finalu LP-a'

Robert Prosinečki (1)
Anto Magzan/PIXSELL
10.07.2013.
u 18:21

– To što je Papin dobio Zlatnu loptu bila je velika nepravda, nije zaslužio tu nagradu. Što je to on osvojio te godine osim prvenstva Francuske?

U finalu Lige prvaka (tadašnjeg Kupa prvaka) 1991. godine igrala je Crvena zvezda protiv Marseillea. Tadašnji Zvezdin igrač Dejan Savičević otkrio je u razgovoru za francuske medije da su se uoči utakmice u hotelu odigravale čudne radnje.

– Prije utakmice Belodedić, Prosinečki i ja vidjeli smo neke agente u hotelu. Došli su do nas i ponudili nam 500 tisuća maraka da izgubimo u finalu, no svi smo odbili. Pokazali smo da to nije u našem karakteru – rekao je Savičević te se osvrnuo na činjenicu da je Zlatnu loptu te godine dobio Jean-Pierre Papin.

– To je bila velika nepravda, nije zaslužio tu nagradu. Što je to on osvojio te godine osim prvenstva Francuske? Nagradu je trebao dobiti neki igrač Zvezde: Pančev, Prosinečki, Belodedić ili ja.

Inače, Crvena zvezda u finalu je pobijedila Marseille 5:3 nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca.

>>Mandžukić nije prvi: Prosinečki je zabio u finalu 1991.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije