Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 8
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ANALIZA

Trener, posao koji je precijenjen? Nogometni stručnjaci su bitni, ali ne onoliko koliko mislimo

27.05.2024.
u 21:35

Rijetko kad se zapitamo koliki je zapravo značaj trenera u nogometu, pa samim time i koliki je značaj promjene trenera. Treba li trener biti taj kojeg se najviše hvali nakon neočekivane pobjede ili taj kojeg se najviše vrijeđa nakon neočekivanog poraza? Koliko je velik značaj trenera u rezultatima, a u kolikoj mjeri trener tu ništa nije mogao napraviti u odnosu na igrače koji igraju i donose najutjecajnije odluke na terenu? Koliki je trener faktor u odnosu na niz drugih faktora koji donose ili odnose rezultate u nogometu?

Komentara 3

FR
freeshooter
22:33 27.05.2024.

...ha, veliki je raspon mogućih odgovora... najbolji trener sa lošom/najlošijom ekipom neće ništa napraviti, a isto tako loš trener neće ništa napraviti niti sa dobrom/najboljom ekipom... u svakom slučaju mislim da je trener bitan, prvo odabrati pravi sustav igre prema raspoloživom profilu igrača, pa sve drugo što čini vođenje ekipe kroz neku utakmicu, treninge, bitna je i sposobnost brzog reagiranja i promišljanja u stresnim situacijama, motivacija i psihologija također... u današnjem modernom nogometu, ne pamtim, sada mi ne dolaze, ekipe koje su napravile neki uspjeh, ne govorimo o pojedinačnoj utakmici, a da nisu imale dobrog trenera... dakle ipak bih rekao da je trener jako, jako bitan, ali uspješnost istoga nekad ovisi o puno faktora, ponekad i samoj sreći... no trener je bitan faktor, jednake važnosti, koliko i dobri igrači, i mora biti ta međusobna simbioza za neki veći uspjeh...

Avatar Idler
Idler
22:55 27.05.2024.

Dej se ti prijavi za trenera nekog velkog kluba, plaća masna, a ti ionak ništ nebuš moral delat! Di sam nalazite ovak stručne komentatore ?

Avatar Hrvatska-Cuga
Hrvatska-Cuga
22:23 27.05.2024.

Nogometni stručnjaci na balkanu su bitni, ali ne onoliko koliko mislimo ako su domači I nisu europski jer jedino oni done su naslov prvaka u Rijeku.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?