Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 160
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
LIGA PRVAKA U Koprivnici je pada Lada Togliatti sa 30:27

Podravka pobjedom krenula u Ligu prvaka

31.10.2008.
u 17:43

Rukometasice Podravke krenule su pobjedom u Ligu prvaka. U prvom kolu svladale su rusku Ladu Togliatti sa 30:27.

Dobro je Podravka otvorila utakmicu, stekla početno vodstvo od 2:0 i uz vrlo pokretljivu obranu održavale prednost od pogotka do dva u prvih petnaest minuta.

Veliki problem je bio napad, nisu se pogađali čak ni sedmerci, a veliku zaslugu u tome imala je vratarka Lade Tatiana Konstatinova koja je u prvom dijelu sakupila čak devet obrana. Sve to rezultiralo je vodstvom gošći sredinom prvog dijela.

Ipak na odmor su igračice Podravke otišle sa prednošću od jednog pogotka (13:12), a najzaslužnija je za to Paula Claudia Ungureanu koja je u posljednjoj sekundi prvog dijela uspjela obraniti sedmerac.

U nastavak su puno bolje ušle podravkašice i po prvi puta uspjele doći do tri pogotka prednosti (16:13). Nakon toga uslijedio je pad u igri, Lada je zabila četiri u nizu i ponovno došla do prednosti.

Na sreću Podravke kratko je to trajalo, vratile su prednost i krenula je igra gol na gol sve do 52. minute, kada su ponovno otišle na plus tri (25:22).

Rutiniranom igru tu su prednost uz manje poteškoće održale do kraja za prve bodove u Ligi prvaka.

Podravku je sa osam pogodaka predvodila Ana Đokić, a treba izdvojiti i 13 obrana Ungureanu.

- Djevojke su htjele pobjedu od prve do zadnje minute. Osvojili smo prva dva boda, ali sada to treba potvrditi - rekao je trener Podravke Zdravko Zovko.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije