Naslovnica Sport Nogomet

Od nedjelje se mijenja hrvatski nogomet, nadamo se nabolje

Na utakmici između juniora Rudeša i Hajduka glavni sudac će biti Ivan Bebek
20. rujna 2019. u 17:20 2 komentara 629 prikaza
VAR tehnologija
Foto: Sanjin Strukić/Pixsell

Nakon višemjesečne edukacije sudaca, VAR tehnologija će u nedjelju po prvi put biti upotrijebljena u nekoj službenoj utakmici u hrvatskom nogometu i to na utakmici juniorskih momčadi Rudeša i Hajduka koja će se igrati na stadionu u Kranjčevićevoj ulici od 11 sati, objavio je Hrvatski nogometni savez.

Miroslav Ćiro Blažević Ma kakva formacija Ćiro o Bjeličinoj postavi i Dinamovim šansama, a otkriva i što je bilo najvažnije u velikom trijumfu plavih

Hrvatski nogometni savez najavio je krajem 2018. godine kako će se krenuti s edukacijom pomoćnih video sudaca te pripremom za uvođenje VAR tehnologije u hrvatski nogomet, a utakmicom juniora Rudeša i Hajduka otvara se završna faza edukacije sudaca prema rasporedu kojeg propisuju FIFA i IFAB.

Suci su s edukacijom za VAR tehnologiju započeli u siječnju 2019. godine te je planirano kako će do kraja jesenskoga dijela tekuće sezone svi suci koji su došli do završne faze edukacije ispuniti zadane uvjete, kako bi s proljetnim dijelom sezone mogli započeti s korištenjem VAR tehnologije na utakmicama Prve lige.

Crvena zvezda BRZA KAZNA Uefa presudila: Delijama zabranili odlazak u London

Na utakmici između juniora Rudeša i Hajduka glavni sudac će biti Ivan Bebek, pomoćni suci Ivica Modrić i Igor Križarić te četvrti sudac Fran Jović. Ulogu pomoćnog video suca (VAR) obavljat će Goran Gabrilo, a njegov pomoćnik (AVAR) bit će Miro Grgić.

SPAR
Kako smanjiti unos šećera
Zašto osjećamo potrebu za slatkim i kako se oduprijeti tome?
  • Avatar white socks
    white socks:

    To je dobro. Ali molim vas, zašto ne dopuštate komentiranje izjava hajdukovog izbornika hrvatske reprezentacije?

  • zg4ever:

    Nadamo se da se neće u korist jogurta više krastI. Pa ko kaže da moraju biti četvrti.