Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
AMERIČKA GRAND PRIX SERIJA

Nepripremljeni Phelps poražen na 100 metara leđno

Michael Phelps
AFP
16.05.2010.
u 09:43

Osmerostruki olimpijski pobjednik iz Pekinga 2008. godine, američki plivač Michael Phelps, nastupio je u subotu i na trećoj utrci na Charlotte Ultraswimu, mitingu iz Američke Grand Prix serije.

Nakon što je u prva dva nastupa, na 200 metara slobodno i 100 metara leptir, upisao pobjede, Phelps je poražen na 100 metara leđno, ostvarivši drugo najbolje vrijeme 53.92, što je bilo za 22 stotinke sekunde sporije od pobjednika Nicholasa Thomana.

- Ne mogu biti razočaran. Došao sam ovdje nepripremljen u potpunosti i takav mi je rezultat u redu. Bio sam pomalo spor pri okretu, a posljednjih 20 metara jeddva da sam se mogao pomaknuti i imao sam osjećaj da stojim. Do kraja godine ću, vjerujem, postići razinu forme koju priželjkujem – objasnio je najtrofejniji olimpijac svih vremena s 14 osvojenih zlatnih medalja, kojemu sada predstoji mjesec dana intenzivnih treninga u Colorado Springsu.

- Pobjeda protiv Phelpsa nije mi bila u velikom planu, već mi je cilj bio ostvariti čim bolje vrijeme. Uzbuđen sam zbog dobrog rezultata i pobjede pred domaćom publikom – komentirao je pobjednik utrke Nicholas Thoman.

Charlotte Ultraswim, US Grand Prix serija:

100 metara leđno, plivači:

1. Nicholas Thoman 53.70

2. Michael Phelps 53.92

3. Matt Grevers 54.50

...

5. Aaron Peirsol 54.68

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije