Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 76
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NAŠ HAJDUK OBJAVIO

Navijači Hajduka dobili tužbu protiv Zdravka Mamića, mora im platiti odštetu

Split: Zdravko Mamić fizički se sukobio s Ivom Begom
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
1/5
14.12.2023.
u 15:14

"Tužba protiv odbjeglog i osuđenog šefa nogometne zločinačke organizacije podnesena je još prije nekoliko godina, kako bi se i na ovaj način zaštitila prava i čast desetaka, a sada i stotina tisuća članova Hajduka."

Udruga Naš Hajduk dobila je sudsku presudu protiv Zdravka Mamića. Bjegunac od hrvatskog pravosuđa stoga mora platiti pet tisuća eura i kamate. Sporne su bile Mamićeve izjave da ga udruga Naš Hajduk podsjeća na "Cosa nostru, oni su uzeli sebi za pravo da simbol Hrvata i Dalmacije uzimaju u svoje ruke i teroriziraju cijelu Hrvatsku".

"Odlukom Općinskog suda u Splitu, Zdravko Mamić dužan je Našem Hajduku platiti iznos od 5.000 eura (37.672,45 kuna) uvećan za zatezne kamate.

Sud je ustvrdio da je u nizu njegovih javnih nastupa Mamić očito imao namjeru prikazati Naš Hajduk kao kriminalnu, nesposobnu i manipulatorsku organizaciju, politički angažiranu i zlonamjernu grupu ljudi koja ima odlike mafije i cilj 'uništiti Hajduk i razarati hrvatsko tkivo'.

Tužba protiv odbjeglog i osuđenog šefa nogometne zločinačke organizacije podnesena je još prije nekoliko godina, kako bi se i na ovaj način zaštitila prava i čast desetaka, a sada i stotina tisuća članova Hajduka. 

Sud je potvrdio da su apsolutno svi Mamićevi navodi bili netočni, ali i zlonamjerni, izrečeni isključivo s ciljem gubitka njihovog povjerenja u udrugu, rasipanja članstva i posljedično uništenja modela koji se borio i izborio za pošteni, demokratski i transparentan klub.

U ovom slučaju barem simbolično pokazalo se da je pravda dostižna, nadamo se da će prije ili kasnije ipak dostići i samog Zdravka Mamića", stoji u priopćenju udruge Naš Hajduk.

Komentara 14

BL
blekpanther
16:29 14.12.2023.

Šta je bilo netočno u Mamicevim izjavama?

Avatar Komunikolog1
Komunikolog1
15:46 14.12.2023.

Neovisno sudstvo?

PE
Pepino
17:04 14.12.2023.

Može li mi neko objasniti kako je ova presuda izrečena od “neovisnog sudstva” kako neovisni kad je presuda kao da ju je Hajdukova bagra iz Splita pisala. Ja osobno mislim da je gospodin Mamić pogodio točno tamo gdje ih najvišee boli!!! Mamić je za mene GOSPODIN za razliku ovih napuštenih, drogiranih i zavidnih tovara!!! Lijep pozdrav

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije