Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 37
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
JEDRENJE

Nakon tri europska zlata i bronce sa SP-a, stiže odličje i sa OI

Fanela Marenić
VL
Autor
Antonela Vukorepa/VLM
04.07.2012.
u 20:27

Jedni od glavnih kandidata za hrvatsku medalju ponovno su potvrdili da su u sjajnoj formi

Ako se po jutru dan poznaje, hrvatska žetva medalja na Olimpijskim igrama sigurna je stvar. Nakon što je Sandra Perković na EP-u u Helsinkiju obranom zlata dala sjajan \"trailer\" za ono što ćemo gledati u Londonu, jedriličarski dvojac Šime Fantela i Igor Marenić isto je napravio u škotskom Largsu. U svojoj klasi 470 uzeli su europski naslov, što im je treći u tom olimpijskom ciklusu, nakon 2009. i 2011. godine.

Riješili sve dan prije

Čak se u posljednjem plovu, koji na kraju nije održan zbog lošeg vremena, nisu ni morali posebno truditi jer su bodovnu zalihu za prvo mjesto osigurali dan prije kraja natjecanja.

– Bio je izvanredan osjećaj osigurati zlato i prije plova za odličja nakon tako dugog i teškog tjedna. Iznimno smo sretni, a ovo je rezultat svih nas, naših obitelji, prijatelja, svih koji nas prate. Hvala ima svima – rekao je Zadranin Fantela.

I kolega iz jedrilice Igor Marenić je s mora, s Malog Lošinja, no u predvečerje Olimpijade uzet će tek kratki odmor.

– Sad nam je cilj malo se odmoriti, a onda se baciti na pripreme. Mjesec dana uoči OI ovo je zaista potvrda da dobro radimo i puni smo samopouzdanja – rekao je Marenić.

Glavni aduti HOO-a

Taj sjajni dvojac već dulje figurira kao jedan od najvećih domaćih kandidata za olimpijsko odličje. Pogledaju li se posljednji rezultati, sasvim je jasno zašto. Uz to što su redoviti na postoljima Svjetskog kupa, u svibnju su na Svjetskom prvenstvu u Barceloni uzeli broncu, odnosno četvrtu zaredom svjetsku medalju.

Na predolimpijskoj regati koja se u engleskom Weymouthu održavala prije mjesec dana bili su četvrti. Momcima nitko ni u jenom trenutku nije stvarao pritisak, no sami su se nametnuli kao glavne uzdanice HOO-a. Sretno dečki!

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije