Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
u alžirskom Oranu

Na Mediteranske igre putuje 105 hrvatskih sportašica i sportaša

Matea Jelić
Igor Kralj/Pixsell
22.06.2022.
u 17:23

Hrvatska će imati predstavnike u atletici, badmintonu, boćanju, boksu, gimnastici, hrvanju, jedrenju, džudu, karateu, košarci 3x3, mačevanju, odbojci, plivanju, rukometu, streličarstvu, streljaštvu i tekvondou.

Hrvatsku će na XIX. Mediteranskim igrama u alžirskom Oranu, koje će se održati od 25. lipnja do 6. srpnja, predstavljati 105 sportaša i sportašica u 17 sportova, objavio je Hrvatski olimpijski odbor (HOO).

Hrvatska će imati predstavnike u atletici, badmintonu, boćanju, boksu, gimnastici, hrvanju, jedrenju, džudu, karateu, košarci 3x3, mačevanju, odbojci, plivanju, rukometu, streličarstvu, streljaštvu i tekvondou.

Najbrojniji su odbojkaši, kojih će biti ukupno 36, jer će nastpiti u obje konkurencije i to s prilično jakim sastavima. Osim njih, iz ekipnih sportova nastupit će i hrvatska ženska rukometna reprezentacija, a nastup dviju ženskih ekipa bitno je utjecao na spolnu uravnoteženost našeg natjecateljskog izaslanstva sa 55 sportaša i 50 sportašica.

Hrvatske boje na Mediteranskim igrama branit će i troje osvajača medalja s prošlogodišnjih OI u Tokiju, zlatna Matea Jelić te brončani Toni Kanaet iz tekvondoa, kao i srebrni gimnastičar Tin Srbić.

Iznimno kvalitetne uzdanice Hrvatska će imati u streljaštvu, predvođene Miranom Maričićem i braćom Glasnović, a nikako ne smijemo zanemariti ni naše boćar(ic)e jer su s prošlih Igara donijeli zlatnu kolajnu (Pero Ćubela i Nives Jelovica), kao ni jedriličare na čelu s olimpijkom Elenom Vorobevom.

Na prošlim Mediteranskim igrama 2018. godine u španjlskoj Tarragoni nastupilo je 99 hrvatskih predstavnika koji su osvojili 17 medalja, od čega devet zlatnih, pet srebrnih i tri brončane čime je Hrvatska zauzela deveto mjesto na ljestvici medalja, a sličan rezultat se očekuje i u Oranu.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije