Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 70
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Odbojka

Hrvatska pobijedila Gruziju i osigurala drugi krug EP-a

Hrvatske odbojkašice
Foto: Davor Javorović/Pixsell
1/7
23.09.2017.
u 17:31

U susretu je 2. kola skupine B na Europskom prvenstvu u Tbilisiju Hrvatska je ostvarila prvu pobjedu svladavši domaćina Gruziju sa 3-1

Hrvatska ženska odbojkaška reprezentacija u susretu je 2. kola skupine B na Europskom prvenstvu u Tbilisiju ostvarila prvu pobjedu svladavši domaćina Gruziju sa 3-1 (25:12, 25:13, 23:25, 25:23). 

Hrvatske odbojkašice i u svom su drugom nastupu na EP pokazale dva lica, odličnu igru u prva dva seta i zatim dramatičan pad u nastavku utakmice. No, za razliku od dvoboja u petak protiv kvalitetne Bjelorusije koja je znala iskoristiti pad u igri Hrvatske, reprezentacija Gruzije ipak nije znala kazniti slabosti koje su pokazale izabranice Igora Lovrinova.

Hrvatska je koncentrirano ušla u susret, povela sa 4:0, do drugog tehničkog "time-outa" stigla do prednosti od 16:7, a ta je razlika do kraja prvog seta narasla na 13 (25:12).

Početak drugog seta protekao je u izjednačenoj igri, no nakon prvog tehničkog "time-outa" Hrvatska se odvojila na 13:6 i u završnici ponovno još povećavala prednost do konačnih 25:13.

No, kao i u petak učinilo se kako su hrvatske igračice pomislile da je susret završio nakon drugog seta. Gruzija je treću dionicu otvorila vodstvom 4:1, na drugi tehnički "time-out" otišle s prednosti od 16:8, a hrvatski izbornik Lovrinov nikako nije uspijevao pronaći prave riječi kojima bi trgnuo svoje igračice.

Ipak, serijom dobrih servisa Ane Grbac Hrvatska se primakla na 22:21, ali zatim su uslijedile dvije vezane pogreške kojima je Gruzija stigla do tri set-lopte. Prve dvije su domaće igračice propustile, no na treću je Samanta Fabris poslala servis u mrežu pa se morao igrati četvrti set.

Ekipe su u četvrtoj dionici bile izjednačene do rezultata 13:12 za Hrvatsku, a onda je Katarina Barun-Šušnjar serijom servisa osigurala Hrvatskoj prednost od 17:12. Razliku od pet poena Hrvatska je održavala sve do 20:15, a onda je uslijedila serija loših prijema servisa Čelidze koja je uz nekoliko nesporazuma na relaciji Grbac-Fabris odnijela prednost na stranu Gruzije koja je povela sa 21:20. Ipak, u samoj završnici seta hrvatske su se igračice uspjele koncentrirati i izbjeći igranje petog seta.

Ovom pobjedom Hrvatska je osigurala nastup u drugom krugu EP-a.

U susretu posljednjeg, 3. kola u skupini Hrvatska će u nedjelju od 18 sati igrati protiv Italije.  

Komentara 3

IL
ilijan
21:44 23.09.2017.

Moje čestitke curama!

DH
dalibor.hren
22:46 23.09.2017.

Opet je našizbornik dokazao da nije za taj posao! Gruzijac je iskoristio sve svoje time oute, pokušavao je nizove naših prekidati zamjena ma, pa čak i provjerom lopti, jesu li aut ili ne, koje su vidjeli i slijepi! Naša bedevija samo stoji i mumla si u bradu...

BE
betex
08:41 02.10.2017.

pokusavam naci vise informacijama o polufinalu i finalu odbojkaskog EU prvenstva ali ni reci...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije