Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 62
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Samanta Fabris

Više ne radim u pilani, sada pomažem mami u konobi

22.09.2017.
u 07:58

Cilj je proći prvi krug na EP-u, a onda je sve moguće, kaže Fabris.

Samanta Fabris (25) bit će jedna od naših glavnih uzdanica na predstojećem Europskom prvenstvu za odbojkašice koje 22. rujna počinje u Azerbajdžanu i Gruziji. Hrvatska će prvi dio igrati u Tbilisiju gdje će pokušati ostvariti plasman na jedno od prva tri mjesta u skupini kako bi nastavila u drugi krug.

S nama u skupini su Italija, Bjelorusija i domaćin Gruzija. Samanta zbog operacije koljena nije igrala na prvom turniru Grand-prixa u Argentini, ali se pridružila na drugom u Kazahstanu. Ona je bila jedina igračica prve postave koja je ove sezone igrala Grand-prix, dok su se ostale udarne igračice pridružile na završnim pripremama za Europsko prvenstvo.

Sestrina karijera zapela

– Koljeno je sada u redu. Imala sam operaciju u travnju i morala sam propustiti završnicu sezone u Italiji. Polako se vraćam u staru formu. Osjećam se puno bolje nego na početku ljeta kada smo igrali kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo. Žao mi je što se ozljeda dogodila uoči doigravanja za prvakinje Italije. U isto vrijeme klub je ostao bez prve tehničarke i bez mene – rekla je Samanta.

U Italiji igra od svoje 20. godine i već je promijenila pet klubova. Igrala je prvo u Chieriju, pa Modeni, Novari, Casalmaggioreu, a u novoj sezoni igrat će za Conegliano.

– Što mogu, volim mijenjati klubove i gradove. Najduže, dvije sezone, ostala sam u Modeni. Svugdje drugdje po jednu sezonu. Za Conegliano sam se odlučila jer mi je to grad koji mi je najbliže kući, a igra u Ligi prvakinja. Za novu sezonu čelnici kluba okupili su odličnu ekipu. Pored mene od strankinja tu su dvije Amerikanke Easy i Hill, Poljakinja Wolosz, Nizozemka De Kruijf, Meksikanka Bricio i Grkinja Papafotiou. Od talijanskih reprezentativki u klubu su De Gennaro, Nicoletti i Folie – kaže Samanta.

Conegliano je pokušavao dovesti Samantu u svoje redove nekoliko godina.

– Imala sam ove godine jako puno ponuda i njihova mi se činila najbolja. Htjela sam ostati u Italiji premda je bilo ponuda izvan Europe – istaknula je.

Kakav je grad?

– Ne znam jer još nisam bila tamo osim kad smo igrali utakmice. Grad je udaljen samo 40 kilometara od Venecije. Ono što mogu reći da taj klub ima najbolje navijače u Italiji, veliku lijepu dvoranu u kojoj je na svakoj utakmici 5000 gledatelja. U prošloj sezoni klub je dobio posebnu nagradu za najbolje navijače u ligi.

S obzirom na to da je operacija bila u Veroni, Samanta se oporavljala u prijašnjem klubu tako da ovo ljeto baš i nije bila puno kod kuće.

– Tako je svako ljeto. Uvijek su neke reprezentativne akcije.

Iz sela od 20-ak ljudi

Mnogi stručnjaci predviđali su da će vaša sestra Nikolina imati još bolju karijeru od vaše. Gdje je danas sestra?

– To bih i ja voljela znali. Trenutačno razmišlja što želi raditi u životu. Za sada trenira i igra u Poreču. Razmišlja o fakultetu, dečkima. Neka sama odluči što želi – istaknula je.

Samanta je iz malog istarskog mjesta Danijeli, u kojem živi dvadesetak ljudi, kraj Kringe u općini Tinjan poznatijoj po istarskom pršutu.

– To je selo s malim brojem stanovnika, ali s puno djelatnosti, od proizvodnje pašte, prerade drva, pekare, autopraonice do konobe. Mama mi se bavi ugostiteljstvom, ima konobu “Danijeli”, a tata pilanu i bavi se proizvodnjom klupa. Kao mlađa znala sam pomagati roditeljima. Pomažem i sada, ali samo u konobi, a prije sam znala raditi i u pilani. Ima puno posla, moji imaju trideset zaposlenih – rekla je Samanta.

Hrvatska u svojim redovima ima, po statistici osvojenih bodova, dvije prve igračice talijanske lige, Katarinu Barun i vas. Kakva su očekivanja na EP-u?

– Prvi je cilj proći u drugi krug. Po mogućnosti da budemo drugi, iza Italije. A kasnije, vidjet ćemo...

Dogodila se u međuvremenu promjena izbornika. Umjesto Aksentijevića došao je Lovrinov.

– Dobro se znamo, trenirao me je u Rijeci, ali i u reprezentaciji. Vjerujem u dobar rezultat – rekla je Samanta kojoj će ovo biti treći nastup na EP-u.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije