Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
META VELIKANA

Hoćemo li Lovru Majera sljedeće sezone gledati u dresu PSG-a?

storyeditor/2022-06-08/PXL_060622_93919495.jpg
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
1/3
09.06.2022.
u 07:00

Gledao sam utakmicu Hrvatska - Francuska u Splitu u kojoj je nastupio, a prvi sam ga put na terenu primijetio kada je izlazio iz igre. Začudio me takav njegov pristup, jer tu je utakmicu doista gledala cijela Francuska - rekao je Vujović.

Zahuktava se priča o transferu hrvatskog nogometnog reprezentativca, Zagrepčanina Lovre Majera (24) u jedan od najbogatijih svjetskih klubova, prvaka Francuske Paris Saint-Germain. Neki dan je takvu mogućnost najavio specijalizirani nogometni web-portal Footmercato, a sada je isto najavo i Le10Sport.

Hoćemo li Lovru Majera sljedeće sezone gledati u dresu PSG-a? Moguće je da hoćemo. Majer se nedavno družio s Mbappéom u Cannesu, a objavili su i fotografiju s tog druženja. Agencija Niagara Sports, koja zastupa Majera, ispod te fotografije ostavila je komentar u kojem je pisalo: "Danas zajedno u momčadi sezone, a sutra možda u istom dresu. Nikad ne znamo što sudbina nosi."

Taj komentar je sve otkrio. Moguće je da će uskoro biti i suigrači. Ipak, ne treba zaboraviti, Majer ima ugovor s Rennesom do 2026. i klub je taj koji će imati posljednju riječ ako do bilo kakve ponude i dođe, piše u spomenutom tekstu.

S Rennesom četvrti

Majerov zastupnik Andy Bara u telefonskom nam je razgovoru kazao kako ne zna ništa o tome, kako Lovro ima dugi ugovor u Rennesu, te ako se PSG i pojavi s ponudom, da će Majerova sudbina biti u rukama njegova kluba. Koji je prošle sezone osvojio četvrto mjesto u francuskom prvenstvu.

- Što ako se bude pitalo Lovru? On bi, naravno, išao u PSG, a i nekako je logično, ako je PSG pustio toliko igrača, da pojačanja traži unutar francuske lige. Lovro se na nju izvrsno adaptirao, imao je odličnu sezonu u Rennesu, i u PSG-u mu ne bi trebalo vrijeme za prilagodbu - kazao nam je Bara.

Podsjetimo, Lovro Majer, zajedno s četvoricom suigrača iz Rennesa, uvršten je u idealnu momčad francuske lige u prošloj sezoni, u kojoj su mjesto našla samo dvojica francuskih reprezentativaca: Tschouameni iz Monaca i Mbappé iz PSG-a.

Zanimljivo, u sastavu hrvatske reprezentacije (iako su neki trenutačno odsutni) još su čak četvorica nogometaša koja su uvrštena u idealnih 11 u ligama petice: Luka Modrić je u najboljih 11 španjolskog, Ivan Perišić talijanskog, a Joško Gvardiol njemačkog prvenstva. Transfermarkt je u idealnih 11 Bundeslige uvrstio i Bornu Sosu.

No, vratimo se Lovri Majeru i mogućem prelasku u PSG. Pitali smo jednoga od dvojice hrvatskih nogometaša koji su igrali za PSG, Zlatka Vujovića (drugi je Ivica Šurjak), vidi li Majera u toj pariškoj megamomčadi.

- Piše se svašta, pa i da Majer ide u PSG. Meni je to prvi glas i reći ću vam da sam iznenađen - rekao je Vujović i nastavio:

- Majer je talentiran dečko, ali on još treba puno kruva pojest' da bi bio igrač za tako veliki klub kao što je PSG. Prije svega: trebao bi postati standardni reprezentativac - ističe Vujović.

Gledala ga cijela Francuska

Pa Majer u posljednje vrijeme stalno igra za vatrene.

- A koliko nastupa ima? Sedam! Gledao sam utakmicu Hrvatska - Francuska u Splitu u kojoj je nastupio, a prvi sam ga put na terenu primijetio kada je izlazio iz igre. Začudio me takav njegov pristup, jer tu je utakmicu doista gledala cijela Francuska. Kažem: Lovro je talentiran, ali se još mora dokazati u Rennesu. Za njegov transfer u PSG još je prerano - zaključio je Zlatko Vujović.

Kako papir svašta trpi, osim PSG-a, kao potencijalno odredište Lovre Majera spominje se čak i madridski Real! Naime, Francuzi tehniciraju s informacijom da Real pojačanja u veznom redu traži u Francuskoj, iz koje je prošle godine doveo Eduarda Camavingu, upravo iz Rennesa, za 31 milijun eura. U Madrid je doveden Tchouameni iz Monaca. Po toj logici, tvrdi taj izvor, i Majer je kandidat za Real kao jedan od najboljih veznih igrača francuskog prvenstva.

Inače, Rennes je Lovru Majera doveo iz Dinama za 12 milijuna eura, a Zagrepčanin je u prvoj sezoni u Francuskoj postigao šest pogodaka i tome dodao osam asistencija. Transfermarkt ga procjenjuje na 20 milijuna eura. Zanimljivo, Lovro još praktički nije okusio čari igranja u Ligi prvaka. U Bjeličino vrijeme u tom je natjecanju nastupio samo jednom, i to devet minuta, u utakmici s Manchester Cityjem u Zagrebu. Više nastupa u Ligi prvaka od Majera iz tog vremena imaju Marko Djira (3) i Damian Kadzior (2).

Lovro Majer tako bi mogao postati treći hrvatski reprezentativac kojega bi ovoga ljeta kupio klub iz Lige prvaka. Podsjetimo, Benfica je iz Boaviste dovela centarfora Petra Musu za pet milijuna eura, a Tottenham je kao slobodnog igrača doveo Ivana Perišića. U redu za transfer sada još stoje: Josip Brekalo, Borna Sosa i Joško Gvardiol, o kojemu europski mediji svaki dan donose novu senzaciju.

Tako je The Telegraph jučer objavio da i Manchester United želi dovesti Gvardiola, koji ugovor s Leipzigom ima do 2026. godine. To bi značilo, ako bi se Leipzig uopće odlučio prodati Joška, da bi Manchester United za njega morao platiti astronomski iznos. Kako je nedavno objavio CIES Football Observatory, Gvardiol je drugi obrambeni igrač svijeta s procijenjenom vrijednošću od čak 99,8 milijuna eura.

>> Pogledajte atmosferu na Poljudu za vrijeme utakmice Hrvatske i Francuske

Ključne riječi

Komentara 9

DU
Deleted user
07:54 09.06.2022.

Vijest je top samo koliko ima istine u tome. Ako odlazi možda najboje u Real kod Luke mentora. Neka ga samo ozljede zaobiđu da napravi vrhunsku karijeru.

MK
MKGRA
11:17 09.06.2022.

Ne treba, Vlašić ići u PSG, također Vujoviću moraš hitno kod okuliste jer slabo vidiš

5S
5simo
13:46 13.06.2022.

Majer je prednji vezni ,a koga će Dalić izbaciti,Kovačića ili Modrića to je na njemu.Interesantno i kad nisu igrali ova dvojica ni Majer nije bio u igri a kamoli na svojoj poziciji ,što sve govori kakav je maliciozan tip Dalić.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije