Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 53
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
razoružao kritičare

Eduardo sjajan kao na prijelazu 2007. u 2008.!

Eduardo da Silva
Pixsell
04.01.2010.
u 20:28

Zanimljiva je slučajnost da je najbolji napadač hrvatske nogometne reprezentacije prve pogotke u 2008. i 2010. godini igrajući za Arsenal postigao istom suparniku, West Hamu.

Arsene Wenger, slavni i iznimno uspješni trener londonskog Arsenala, početkom prosinca prošle godine izrazio je ozbiljnu zabrinutost:

– Eduardo nikako da uhvati zamah. Imao je puno nesreće od kada je s nama, nadam se da ćemo opet gledati pravog Eduarda.

Bila je to jednim dijelom i kritika na njegov račun. No, sitne ozljede stalno su se javljale i remetile mu igru.

Wenger se opet smije

– Nikako da kontinuirano dobro igram kao nekad. Treba mi utakmica – govorio je tada naš najbolji napadač Eduardo da Silva.

Djelomično je slabiju formu uvjetovala spoznaja da više nije u prvom napadačkom ešalonu. Wenger je shvatio da Duduov dar i smisao za igru može koristiti u srednjem redu. Ali to je onda, logično, smanjilo i broj njegovih gol-prilika a time i pogodaka.

I potom je došla prekretnica. Kao i prije dvije godine kada je redom zabijao Blackburnu, Evertonu, West Hamu i Burnleyu, te samo potvrdio da je bio sjajna kupnja Francuza na klupi Arsenala, sada je Dudu ponovo na istom tragu. Posljednji dan 2009. godine, u kojoj se tek potpuno vratio nogometu nakon stravične ozljede 23. veljače 2008., Dudu je zabio gol Portsmouthu. A kao i prije dvije godine, prvi Arsenalov suparnik u 2010. godini bila je momčad West Hama. Eduardo je zabio prekrasan gol glavom prvi dan i Wengeru izmamio osmijeh na lice nakon što je Arsenal odveo u 4. kolo FA kupa.

– Eduardo je u posljednjih nekoliko utakmica bio onakav kakvoga ga želim vidjeti. No, nikada ne treba smetnuti s uma da je bio teško ozlijeđen. Nogomet nije automobil da ga samo upalite i odmah vozite sto na sat. Treba vremena i strpljenja, nadam se da je sada Dudu spreman za sve izazove.

Zola pohvalio Dudua

Engleski su novinari ponovo hvalili Eduarda, proglasivši ga najboljim igračem te večeri u bijeloj majici Arsenala. Ocjene su u rasponu od 7 do 8, a tužni Talijan na klupi West Hama Gianfranco Zola ustvrdio je:

– Eduardu je dostatan samo tren da suparniku za sve bude kasno.

Gol je doista bio pravo umijeće. Dudu, koji je nedavno rekao da su Arsenal i Hrvatska u 2010. predodređeni za dobre rezultate i uspjehe, već na samom startu u odličnoj je formi. Arsenal je u vrhu Premiershipa, ušao je u 4. kolo FA kupa. Hrvatska će ozbiljno na scenu tek u kolovozu ili rujnu. No, uz tako kvalitetnoga Eduarda uspjesi su joj gotovo zajamčeni.

Komentara 1

OB
-obrisani-
08:34 05.01.2010.

Sjajan igrač ovaj Eduardo..I s obzirom da če preko ljeta kada če se oni najbolji i najuspješniji borii na World cupu fino i spokojno odmarati mogao bi eksplodirati u 2010/2011 sezoni..Jasno ako ponovo ne naleti na suptilni tretman nekoga poput Martina Taylora..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije