Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
INTER - DINAMO 1:3 Pogocima Mandžukića, Vrdoljaka i Moralesa Dinamo svladao Inter

Dinamo preokretom do pobjede u Zaprešiću

02.11.2008.
u 17:44

Nije bilo iznenađenja u Zaprešiću, Dinamo je uoči gostovanja u Londonu svladao Inter 3:1 (3:1) i plavi mirno putuju na dvoboj s Tottenhamom. Trenera Branka Ivankovića posebno mora veseliti odlična forma veznih igrača Sammira, Moralesa i Vrdoljaka, kao i Mandžukića, taj je raspoloženi kvartet zapravo bio dovoljan za nove Dinamove bodove u predgrađu.

U Interovim klupskim prostorijama, uoči utakmice s Dinamom, gledali smo kako Hrvatska gubi rukometni dvoboj protiv Mađara. I u jednom nam je trenutku prišao Interov sportski direktor, Branko Laljak, i šapnuo:

- Danas pobjeđujemo! Imat ćete o čemu pisati, zaboravite rutinsku nedjelju – “podbadao” je Laljak, jasno aludiravši na spoznaju da novinari koji prate Dinamo nikad, ali baš nikad, ne mogu planirati ništa dugoročnije od nekoliko sati.

A Laljak predobro zna kako to ide. Bio je, naime, glavni direktor u vrijeme kad se maksimirski klub zvao Croatia, kad je igrao u Ligi prvaka. Veliki je Dinamov zaljubljenik, no sad se na sve načine bori održati na životu maleni klub iz zagrebačkog predgrađa, koji je sve manje div, a sve više siromah...

A kad smo ga upitali otkud toliki optimizam uoči okršaja s liderom prvenstva, Laljak je mudrijaški odgovorio:

- Imam dobar osjećaj, nos mi govori da će biti dobro...
I prvih 120 sekundi dvoboja, Laljkov je nos dobro njušio! Pritisak domaćina donio je dva kornera i vodstvo već u 2. minuti, Bule je na šest metara od vrata skočio više od zamjenskog kapetana plavih, Drpića, i udarcem glavom zatresao mrežu. No, rano primljeni pogodak nije poremetio plave.

Sammir je bio vrlo, vrlo raspoložen, nerijetko je vezivao uz sebe po dvojicu suparnika i potom ih se lakoćom oslobađao. Vrlo dobru igru Sammir je potvrdio sudjelovanjem kod prva dva Dinamova pogotka – na njemu je bio prekršaj uoči izjednačenja Mandžukića, a odigrao je i dvostruko dodavanje s kasnijim strijelcem Vrdoljakom za Dinamovih 2:1! Iako je Dinamo brzo preokrenuo rezultat, Inter nije potonuo.

Štoviše, domaćin je hrabro prijetio, pa je Kelava u nekoliko navrata morao iskazati sve vrline ne bi li sačuvao mrežu. Igralo se posve otvoreno, sijevalo je u oba 16-erca i onaj tko je na kladionici tipovao na mnogo pogodaka, zadovoljno je trljao ruke. Vidjeli smo niz dobrih, igračkih poteza, Sammirove je majstorije kod domaćina pratio i Bule, pa je pljesak često odjekivao sa zaprešićke tribine.

Driblinzi i lijepa dodavanja obilježili su ovu korektnu utakmicu, čiji je ishod posve usmjerio majstorski pogodak Moralesa za 3:1 na isteku prvog dijela, u prvoj minuti sučeve nadoknade. Nastavak je donio “laganicu”, Dinamo je, zadovoljan rezultatom, očito već mislima bio na White Hart Laneu. A Inter, unatoč silnoj želji, ipak nema klasu kojom bi mogao nadoknaditi Dinamovih dva razlike

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije