Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 68
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
UNATOČ KAZNI

Šuker: Odlučili smo da ćemo s Italijom igrati u Splitu!

Davor Šuker
Foto: Anto Magzan/Pixsell
09.04.2015.
u 13:59

– Zašto i dalje na Poljudu? Pa zamislite da nam prođe žalba i da bude ublažena, a mi preselimo utakmicu s Poljuda na neki drugi stadion – rekao je Šuker.

Izvršni odbor Hrvatskog nogometnog saveza na sastanku na Plitvicama odlučio je da će Hrvatska unatoč Uefinoj kazni u Splitu ugostiti Italiju. Poljud će biti domaćin i susretu s Bugarskom.

Predsjednik HNS-a Davor Šuker poručio je da nije znao da će Hrvatska biti kažnjena igranjem pred praznim tribinama.

– Danas smo izglasali da i Italija i Bugarska igraju u Splitu. Zašto i dalje na Poljudu? Pa zamislite da nam prođe žalba i da bude ublažena, a mi preselimo utakmicu s Poljuda na neki drugi stadion – rekao je Šuker.

Šuker je dodao da sumnja da će Uefa uvažiti žalbu Hrvatske pa naglasio:

– Šanse su nam vrlo male i znamo što je iduća kazna – oduzimanje bodova i izbacivanje iz natjecanja. Imamo dobru poziciju, ugled u svijetu, ali neke stvari ne štimaju, to treba javno reći. Iz ove kože ne možemo.

Prvi čovjek HNS-a naglasio je da je ovo veliki udarac hrvatskom nogometu.

– To je milijunski gubitak za turizam, za Grad Split, za nogomet, a imamo snimke i znamo tko su inicijatori sa sjeverne i istočne tribine. Teško je raditi u hrvatskom nogometu, ali vjerujem policiji i državi da će provoditi zakone. Najviše me boli što smo 1998. godine bili najbolja navijačka skupina i ne znam što se dogodilo u proteklim godinama. Nije stvar u plaćanju kazni, nego je stvar imidža Hrvatske.

Izvršni predsjednik Damir Vrbanović rekao je nešto detaljnije o organizaciji utakmice u Splitu.

– Organizirat ćemo utakmicu kao i u svakom drugom gradu, samostalno ili uz pomoć Hajduka, koja bi nam bila dobrodošla. Na sastanku u Splitu razgovaralo se isključivo o tehničkim pojedinostima organizacije utakmice i nije bila riječ o zastupanju klubova – rekao je Vrbanović.

>> Zbog 'za dom spremni' Šimunić je prekinuo karijeru, a Hrvatska će trpjeti poniženje

Komentara 41

OL
olrajt
15:25 09.04.2015.

...mislim da sudskim putem treba dokazati da pozdrav Za dom spremni nije rasistički te da je pozdrav u vrijeme NDH bio:Za poglavnika i dom -spremni!...a to nije isto onome što se vikalo na stadionu!...trebalo bi istražiti tko je UEFI napunio uši da je to rasistički pozdrav !

Avatar wbst1950
wbst1950
14:54 09.04.2015.

dodite cekamo vas ;)

DE
derin
15:05 09.04.2015.

Davore, ovaj slučaj će pokazati jesi li samo ukras uefe ili ozbiljni faktor, baš se pitam bi li bi netko se usudio ovo napraviti surkisu., greška saveza što se nije stalo iza Šimunića s povjesničarima i odvjetnicima., ovi ljudi koji su to vikali nisu sigurno išli raditi štetu, niti su s tim pozdravom mislili išta loše., može se igrati u splitu, ali gubi se smisao mijenjanja domaćinstva, kad 99% igramo pred praznim tribinama. volio bih danas negdje na televiziji danas čuti tog stevanovića, da čujemo je li sretan.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije