Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 166
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZVONINA ANALIZA

Boban Talijanima: Pazite na Modrića, on je naš Pirlo

Zvonimir Boban
Arhiva VL
VL
Autor
Antonela Vukorepa/VLM
13.06.2012.
u 11:00

– Bilić je stvorio ovu momčad, komad po komad, pa će mu se momci prije nego ode htjeti zahvaliti velikim rezultatom – kaže Boban

Zvone Boban redovit je gost i komentator u talijanskim medijima, a utakmica drugog kola skupine C na Euru između Hrvatske i Italije podrazumijevala je da će tamošnji novinari okrenuti njegov broj. Bivši igrač Dinama i Milana koji je dres hrvatske reprezentacije odjenuo 51 put dao je za Sky Sport svoje prognoze za ishod utakmice.

Tko će pobijediti?

– Raditi prognozu je nemoguće. Bit će to utakmica otvorena za svaki rezultat, osobito zbog onoga što smo vidjeli u prvim susretima. Italija je odigrala sjajno sa Španjolskom, Hrvatska je zaista izgledala dobro protiv Iraca. Pokazali su veliku kvalitetu i fizičku snagu, doduše protiv protivnika koji nije na visokoj tehničkoj razini.

Koje su slabosti, a koje snažne točke Hrvatske?

– Jedna je od snaga ove momčadi ona fizička. Bilićevi izabranici stigli su u sjajnoj formi i to su pokazali protiv Irske. Potom, imaju snažan momčadski duh koji je Bilić znao izgraditi ovih godina. Slabost bi mogla biti u zadnjem redu obrane koji nije odigrao puno utakmica zajedno te im nedostaje uigranosti. Protiv Irske to se nije vidjelo jer je vezni red bio briljantan.

Što trebaju učiniti momčadi da bi pobijedile?

– Ako Italija bude igrala u sustavu 3-5-2, a Hrvatska u 4-4-2, azzurri moraju težiti što većem posjedu lopte, a Bilićeva momčad iskoristiti prilike na bokovima, iz kontranapada, a to bi Rakitić mogao odraditi jako dobro.

Hoće li Bilić mijenjati nešto?

– Zašto bi to radio? Mislim da će zadržati Mandžukića i Jelavića koji su protiv Irske radili jako dobar presing na zadnju liniju i njihov trud mogao bi biti koristan i protiv azzura.

Na kojeg igrača treba posebno pripaziti?

– Bez sumnje na Luku Modrića. Ako je Pirlo vaš ključni igrač, onda se igra Hrvatske bez veznjaka Tottenhama ne bi mogla zamisliti. Ima sjajnu viziju igre, opasan je prema golu, odgovoran i zahvalan igrač. Uostalom, on je vođa te momčadi.

Hoće li se Bilićeva najava odlaska negativno odraziti na momčad?

– Ne, naprotiv. Ovo je njegova Hrvatska. On ju je stvorio, komad po komad, i dečki će mu htjeti zahvaliti velikim rezultatom uoči njegove ruske avanture.

Za koga ćete navijati?

– Jasno, za Hrvatsku. Ja sam Hrvat i nosio sam taj dres, no ne umanjujem ljubav prema Italiji koja mi je toliko dala.

Komentara 4

DU
Deleted user
11:54 13.06.2012.

"Za koga ćete navijati?" e ovo pitanje su dali Bobanu. Legenda nad legendom hrvatskom nogometu zbog pokazanog domoljuba protiv Zvezde 1990. Neki novinari su glupi ili se prave glupi.

LA
Lass
12:24 13.06.2012.

"za koga ćete navijati?" hahaha, nemoj me klati, nemreš tak maloumno pitanje postaviti. ovo je samo dokaz da postoje i glupa pitanja, a ne samo odgovori. omg, nek me neko tresne da dođem k sebi!

MA
Majur
15:12 13.06.2012.

Boban-legenda

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije