Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Sport Ostali sportovi

Anton Lončar 13. na 200m leđno, Nikola Obrovac 15. na 50m prsno

Lončar (22) je u polufinalu EP-a u Glasgowu po prvi put u karijeri 200m leđno plivao brže od dvije minute
07. kolovoza 2018. u 18:31 0 komentara 131 prikaza
Nikola Obrovac
Foto: Sanjin Strukic/Pixsell
Pogledajte galeriju 1/3

Hrvatski plivači Anton Lončar i Nikola Obrovac nisu se uspjeli plasirati u finale Europskog prvenstva u Glasgowu, Lončar je s novim osobnim rekordom od 1:59.86 minuta zauzeo 13. mjesto u polufinalu na 200 metara leđno, dok je Obrovac u polufinalu na 50 metara prsno zauzeo 15. mjesto s vremenom 27.75 sekundi.

Dina Levačić NOVI IZAZOV Dina Levačić: Preplivat ću Molokai kanal na Havajima

Lončar (22) je u polufinalu EP-a u Glasgowu po prvi put u karijeri 200m leđno plivao brže od dvije minute, no i tih 1:59.86 ipak je bilo za 1.43 sekunde sporije od vremena potrebnog da se izbori nastup u finalu koji je na programu u srijedu. Dosadašnji najbolji Lončarov rezultat bio je 2:00.11 minuta, a to je plivao u jutarnjim kvalifikacijama.

>> Pogledajte Lovrenovu urnebesnu ljetnu potragu za Vrsaljkom

Najbolje vrijeme polufinala ostvario je Rus Jevgenij Rilov sa 1:55.50 ispred Poljaka Radoslawa Kaweckog sa 1:57.56 i sunarodnjaka Grigorija Taraseviča sa 1:57.62.

Obrovac (20) je u polufinalu EP-a ostvario 13 stotinki slabije vrijeme od onoga u jutarnjim kvalifikacijama, no niti da je plivao na razini svog hrvatskog rekorda (27.46) ne bi se plasirao u finale, jer je za taj doseg trebalo plivati 27.17.

Najbolji u polufinalu bio je Britanac Adam Peaty s novim rekordom europskih prvenstava od 26.23 sekunde ispred Talijana Fabija Scozzolija sa 26.80 i Srbina Čabe Silađija sa 26.99. 

Ouverture de la 57ème édition du Festival de la Télévision de Monte-Carlo
SKLADAN BRAK
Ljubavna priča slavnog glumca i srpske liječnice: 'Nisam imala pojma tko je on'
Ivan Pažanin
RAIFFEISEN FUTURE BOOST
Hoće li se ugostiteljstvo ikad vratiti na staro? Razgovaramo s poznatim hrvatskim kuharom
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.