Sastojci:
1 paket zamrznutog špinata ili 1 kg svježe ubranih mladih kopriva
3 žlice ulja
2 žlice brašna
1 režanj zgnječenog češnjaka
1 žlica kiselog vrhnja ili žličica maslaca
3 dl mlijeka
sol
žličica vegete
Priprema:
Na ulju prepržite brašno do svijetlosmeđe boje, dodajte češnjak,
zalijte mlijekom i stavite špinat ili koprivu. Posolite i dodajte
vegete prema želji.
Ako upotrebljavate koprive, neka budu mlade. Nakon kuhanja u vrućoj
vodi (5 minuta) više ne žare. Ocijedite ih, ako imate mikser, smiksajte
u kašu, a ako nemate, isjeckajte sitno na dasci. Poslužite uz
pire-krumpir i pečena jaja.
Savjet plus:
Koprivu (bogatu željezom) možete i zamrznuti – pošto je skuhate i
smiksate u kašu.
Špinat ili koprive s mlijekom