Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 13
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
u saloonu

Daleka obala pjevala na partyju Večernjeg lista, slavimo novi redizajn portala

Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL
1/36
24.01.2023.
u 19:47

Kako bismo proslavili veliki uspjeh koji smo postigli novim izgledom portala, zajednički smo se okupili u kultnom zagrebačkom klubu Saloon na Tuškancu.

Večernji list prije točno tjedan dana lansirao je redizajn portala vecernji.hr, na kojemu se dugo radilo. Prva je to velika vizualna, korisnička i dizajnerska promjena izgleda našeg središnjeg digitalnog proizvoda nakon 2017. godine. U proteklih šest godina digitalno medijsko tržište u srži se promijenilo stoga je bilo važno da se promijeni i portal. S tim u vezi, novim redizajnom postali smo brži, autentičniji, pregledniji i dostupniji. Rezultat je potpuno novi izgled portala visoke kvalitete, jednostavnog korisničkog sučelja, brzog učitavanja članaka i dizajna koji odiše mirnoćom, decentnošću i strukturiranošću. 

Kako bismo proslavili veliki uspjeh okupili smo se zajedno večeras u kultnom zagrebačkom klubu Saloon na Tuškancu. Veselom partyju prisustvovali su mnogi zaposlenici Večernjeg lista: Glavni urednik Dražen Klarić, direktor Renato Ivanuš, direktorica digitalnog poslovanja Anamaria Todorić, glavni urednik portala Dario Markas, novinar Miro Par... Među uzvanicima su bili i ministar pravosuđa i uprave Republike Hrvatske Ivan Malenica, bivši ministar financija Zdravko Marić, predsjednica uprave Podravke Martina Dalić, odvjetnik Ljubo Pavasović Visković i njegova supruga Dina Štern, direktorica Informativnog programa Nove TV Ksenija Kardum, znanstvenik Igor Rudan u pratnji supruge Tonkice, liječnik, sveučilišni profesor i bivši ministar znanja, obrazovanja i sporta Dragan Primorac, liječnik i također nekadašnji ministar Mirando Mrsić, poduzetnik Saša Cvetojević, glavni izvršni direktor Fortenova grupe Fabris Peruško, voditelj Potjere Joško Lokas, glazbenici Dino Jelusić i Ivica Propadalo i drugi. 

24.01.2023., Zagreb - Party povodom relaunch portala Vecernjeg lista i koncert Daleke Obale odrzan je u zagrebackom Saloonu. Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

Glavni urednik Dražen Klarić dočekivao je uzvanike pred klubom, a otkrio je kako su ga pozitivno iznenadili komentari na novi portal.

- Svi očekujemo dobre komentare, ali opet me iznenadilo. Drago vam je ponekad čuti i neke negativne komentare, međutim izgleda da smo ovaj put u potpunosti pogodili kada je u pitanju dizajn, ali i iskustvo koje dajemo - kazao je Klarić.

- Stručnjaci koji se bave portalima kažu mi da je ovo u ovome trenutku jedan od najboljih portala u jugoistočnoj Europi i to mi je jako drago. Važno je naglasiti da je ovo proces koji u Večernjem listu traje već punih pet godina i ovo je na neki način kraj jednog uspješnog puta. Na primjer, u prosincu so završili godinu sa 50 milijuna pregleda videa. Ako gledamo news na društvenim mrežama, mi smo jedan od najgledanijih video odjela u Hrvatskoj - dodao je.

Naglasak je na portalu na autorima.

- U vremenu u kojemu živimo vrlo je važno da vam netko da kontekst informacije, da vidi ponekad i iza zavjesa svih događaja, ali i da otvori nove vidike i nove obzore, kako mi volimo reći. Bilo je logično da novi portal Večernjeg lista nudi takav sadržaj, a ovaj novi iskorak u tom novom iskustvu čitanja, smirenost i čistoća portala razgolitila nas je da se ne možemo prikrivati lošim sadržajem. Ovaj portal traži ono što Večernji list nudi - kvalitetne, jake autore koji proizvode koristan i kvalitetan sadržaj - kazao je još glavni urednik.

Za ovu proslavu organiziran je i koncert Daleke obale.

24.01.2023., Zagreb - Party povodom relaunch portala Vecernjeg lista i koncert Daleke Obale odrzan je u zagrebackom Saloonu. Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

24.01.2023., Zagreb - Party povodom relaunch portala Vecernjeg lista i koncert Daleke Obale odrzan je u zagrebackom Saloonu. Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL
Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

Inače, posebnost novog portala svakako je jer je još dostupniji slijepima i slabovidnima jer se velika većina članaka, osobito svi duži članci, mogu konzumirati u audioobliku. Osim njima, opcija je korisna i svim ljudima u dobu užurbanog življenja stoga članke mogu slušati dok obavljaju druge stvari. Čitateljima je još dostupniji Premium sadržaj, videa našeg brzorastućeg Večernji TV-a, kao i Arhiva u kojoj možete naći novinska izdanja Večernjeg lista od 1. srpnja 1959. do 2010. godine.

Cijeli koncept novog dizajna oslanja se na Večernjakovu tiskanu tradiciju, posebice glamuroznih vikend izdanja "Obzora" i "Nedjelje". Cilj je bio inkorporirati Večernji list kao najtiražniji i jedinstven brend s više od 60 godina tradicije koji će biti spoj neprikosnovenog društvenog značaja, a istovremeno će afirmirati nove tehnologije i sučelje s naprednim digitalnim opcijama. A prvi u Hrvatskoj nudimo i black mode portalu. 

Osim što su Večernji list najdugovječnije novine na našim prostorima, njegov je portal u digitalnom obliku egzistirao i prije nego danas sveprisutni Google i Facebook, a prva Večernjakova internetska praćenja uživo izvanrednih vijesti bila su u trenutku napada 11. rujna. Sve te godine vecernji.hr proveo je u vrhu najčitanijih portala u Hrvatskoj, a njegov su sadržaj i izgled od prvog dana diktirali čitatelji. Upravo zbog sugestija čitatelja, za Večernji list je došlo potpuno novo poglavlje.

VIDEO Večernji list sjajnim je partyjem i koncertom Daleke obale proslavio izlazak novog portala

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije