Naslovnica Showbiz TV

Pretposljednja epizoda Igre prijestolja – Emilia Clarke otkrila nam je previše

Do sada smo stalno hvalili dvojicu scenarista serije, Davida Benioffa i D.B. Weissa, međutim hvalu sada valja preusmjeriti na redatelja epizode Miguela Sapochnika koji je režirao i spektakularnu treću epizodu, gdje smo vidjeli obračun s vojskom mrtvih Noćnog kralja.
13. svibnja 2019. u 08:35 4 komentara 6502 prikaza
Foto: HBO
Pogledajte galeriju 1/9

Emilia Clarke "zaspoilala" nam je petu epizodu Igre prijestolja na tri načina. Najprije je otkrila da joj se nimalo ne sviđa što će biti s njezinim likom, pa čak i da je plakala kad je vidjela što slijedi.

ooops! Fanovi 'Igre prijestolja' primijetili neobičnu pogrešku u novoj epizodi

Onda je nešto prije četvrte epizode rekla kako za petu treba kupiti što veći televizor. A treći put je to bilo unutar same uloge Daenerys Targaryen, gdje je njezin izraz lica na kraju četvrte epizode manje-više i otkrio što će biti s njezinim likom do kraja serije. Jer, nakon smrti Missandei njezino lice nije odavalo tugu što bismo radije vidjeli, nego bijes i mržnju. A vidjeli smo da Daenerys ima vrlo izražena ta svoja dva lica. Jer, sada majka zmajeva ostaje sama, a to je vrlo opasna pozicija za nekoga s toliko moći u rukama. Do sada smo stalno hvalili dvojicu scenarista serije, Davida Benioffa i D.B. Weissa, međutim hvalu sada valja preusmjeriti na redatelja epizode Miguela Sapochnika koji je režirao i spektakularnu treću epizodu, gdje smo vidjeli obračun s vojskom mrtvih Noćnog kralja.

Igra prijestolja Gledali smo Igra prijestolja – i u četvrtoj epizodi pripremite se na neočekivano

Sat i pol pete epizode tražilo je sve njegovo umijeće, kao što ćete i sami vidjeti večeras, ako već niste jutros. Međutim, ovaj put smo scenarijem razočarani, kao da je Weissu i Benioffu ponestalo ideja, odnosno kao da su se suočili s činjenicom kako je ostalo jako malo vremena do kraja pa su se pogubili u nečemu što se u modernoj kulturi naziva paralizom zbog analize. Koga ostaviti na životu i kako, tko bi na kraju trebao pobijediti a da ne bude predvidljivo, pitanja su koja je bilo logično postaviti i prije pisanja scenarija posljednje sezone kultne serije.

 | Autor : HBO Foto: HBO

Daleko od toga da peta epizoda nije gledljiva i zanimljiva, no obrati na koje smo navikli kroz cijelo trajanje, a očekivali smo ih i u ovoj epizodi, nisu, barem po mišljenju ovog autora, ispunili očekivanja. A bilo je prostora za još malo komplikacija pred kraj s dovoljno vremena da se drže fanovi na rubu.

Intervju: Igra prijestolja Sophie Turner i Maisie William kao tinejdžerke nisu smjele bojiti kosu ni mijenjati se

Kao da se do sada iznimno kvalitetan dvojac odlučio na sigurniju varijantu, a baš je osnovna kvaliteta Igre prijestolja da uvijek trebate očekivati neočekivano. Ovako smo dobili jednu psihološku dramicu sa spektakularnim kulisama bratske ljubavi i bratoubilačke obračune koji su jedino u funkciji zatvaranja nekih odnosa prije samog kraja. Valjda i zato da se počisti teren prije zadnje epizode za koju je ostavljeno nekoliko glavnih likova. Koji su to, naravno, nećemo otkrivati.

Pogledajte kako je bilo na premijeri prve epizode Igre prijestolja

Financije
HIF
Morate potrošiti BUDŽETE ZA EDUKACIJE? Ovdje pronađite najbolje programe!
  • Avatar Agramer777
    Agramer777:

    vi iz vl ste retardirani!ja nisam gledal ovu seriju,mislil sam večeras!kakav vam je ovo retardirani naslov???

  • mare0801:

    ovo je bila prilično dobra analiza zadnje epizode.