Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Igra prijestolja

Pretposljednja epizoda Igre prijestolja – Emilia Clarke otkrila nam je previše

Foto: HBO
1/9
13.05.2019.
u 08:35

Do sada smo stalno hvalili dvojicu scenarista serije, Davida Benioffa i D.B. Weissa, međutim hvalu sada valja preusmjeriti na redatelja epizode Miguela Sapochnika koji je režirao i spektakularnu treću epizodu, gdje smo vidjeli obračun s vojskom mrtvih Noćnog kralja.

Emilia Clarke "zaspoilala" nam je petu epizodu Igre prijestolja na tri načina. Najprije je otkrila da joj se nimalo ne sviđa što će biti s njezinim likom, pa čak i da je plakala kad je vidjela što slijedi.

Onda je nešto prije četvrte epizode rekla kako za petu treba kupiti što veći televizor. A treći put je to bilo unutar same uloge Daenerys Targaryen, gdje je njezin izraz lica na kraju četvrte epizode manje-više i otkrio što će biti s njezinim likom do kraja serije. Jer, nakon smrti Missandei njezino lice nije odavalo tugu što bismo radije vidjeli, nego bijes i mržnju. A vidjeli smo da Daenerys ima vrlo izražena ta svoja dva lica. Jer, sada majka zmajeva ostaje sama, a to je vrlo opasna pozicija za nekoga s toliko moći u rukama. Do sada smo stalno hvalili dvojicu scenarista serije, Davida Benioffa i D.B. Weissa, međutim hvalu sada valja preusmjeriti na redatelja epizode Miguela Sapochnika koji je režirao i spektakularnu treću epizodu, gdje smo vidjeli obračun s vojskom mrtvih Noćnog kralja.

Sat i pol pete epizode tražilo je sve njegovo umijeće, kao što ćete i sami vidjeti večeras, ako već niste jutros. Međutim, ovaj put smo scenarijem razočarani, kao da je Weissu i Benioffu ponestalo ideja, odnosno kao da su se suočili s činjenicom kako je ostalo jako malo vremena do kraja pa su se pogubili u nečemu što se u modernoj kulturi naziva paralizom zbog analize. Koga ostaviti na životu i kako, tko bi na kraju trebao pobijediti a da ne bude predvidljivo, pitanja su koja je bilo logično postaviti i prije pisanja scenarija posljednje sezone kultne serije.

Foto: HBO

Daleko od toga da peta epizoda nije gledljiva i zanimljiva, no obrati na koje smo navikli kroz cijelo trajanje, a očekivali smo ih i u ovoj epizodi, nisu, barem po mišljenju ovog autora, ispunili očekivanja. A bilo je prostora za još malo komplikacija pred kraj s dovoljno vremena da se drže fanovi na rubu.

Kao da se do sada iznimno kvalitetan dvojac odlučio na sigurniju varijantu, a baš je osnovna kvaliteta Igre prijestolja da uvijek trebate očekivati neočekivano. Ovako smo dobili jednu psihološku dramicu sa spektakularnim kulisama bratske ljubavi i bratoubilačke obračune koji su jedino u funkciji zatvaranja nekih odnosa prije samog kraja. Valjda i zato da se počisti teren prije zadnje epizode za koju je ostavljeno nekoliko glavnih likova. Koji su to, naravno, nećemo otkrivati.

Pogledajte kako je bilo na premijeri prve epizode Igre prijestolja

Ključne riječi

Komentara 4

Avatar Admin smetlar
Admin smetlar
09:03 13.05.2019.

vi iz vl ste retardirani!ja nisam gledal ovu seriju,mislil sam večeras!kakav vam je ovo retardirani naslov???

MA
mare0801
10:47 13.05.2019.

ovo je bila prilično dobra analiza zadnje epizode.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije