Naslovnica Showbiz Zvijezde

Post nakon blagdana 
ne mora biti radikalan

Aleksandra i Nives ne pretjeruju s hranom tijekom blagdana, a Marijana i Mirjana priuštit će si laganiji detoksikacijski tretman.
03. siječnja 2018. u 17:20 0 komentara 395 prikaza
marijana mikulić
Foto: Goran Matijašec
Pogledajte galeriju 1/4

Blagdansko vrijeme obilježavamo u društvu obitelji i prijatelja, a ta druženja najčešće prate neodoljiva hrana i koja “čašica više”. Zbog prevelike količine hrane, alkohola i šećera osjećamo brojne poteškoće kao što su umor, problemi s probavom, želucem, kožom i slično. Upravo iz tih razloga među novogodišnjim odlukama nađe se i zdraviji način života koji najčešće nastojimo početi čišćenjem organizma ili detoksikacijom.

Marija Borić NAJLUĐA NOĆ Domaćim je zvijezdama najbolji doček – kod kuće

“Ne!” rigoroznim dijetama

– Nikako se nakon blagdana ne preporučuje restrikcijska radikalna dijeta, nego povećavanje tjelesne aktivnosti uz uvođenje mediteranske prehrane. Naš tanjur mora uključivati cjelovite žitarice, mliječne niskomasne proizvode u kojima prednjače jogurti s probiotičkim kulturama, obilje voća i povrća te riba, kao neizostavan izvor kvalitetnih proteina i masnoća. Nikako ne smijete zaboraviti na unos vode u danu koji treba biti oko dvije litre. S obzirom na to da jetra pazi na čistoću i zdravlje našeg organizma, ponajviše što se tiče toksina, možemo je nagraditi čajem od artičoke ili sikavice. U zdravom tijelu zdrav je duh. Ključ zdravlja je umjerenost u jelu i piću – kaže Katarina Hunjet, nutricionistica Herbe Croatice.

Naše poznate dame odlučile su se nakon Nove godine vratiti zdravim životnim navikama.

– Ja stalno idem na neke vrste detoksikacije. Takvo što primjenjujem nakon vikenda pa tako i sada nakon blagdana. Uživalo se u velikim količinama hrane tako da sam već u teretani. Počela sam opet jesti zdravije namirnice poput voća i ribe. Općenito volim takvu zdraviju prehranu jer se u protivnom osjećam loše i umorno – rekla je dizajnerica interijera Mirjana Mikulec.

Umjerenost je ključ

Baš poput Mirjane, u rutinu se vraća i glumica Marijana Mikulić.

– Pretjerala sam tijekom blagdana i morat ću na detoksikaciju. Mijenjam prehranu i vraćam se tjelovježbi, odnosno u svoju rutinu. Općenito se trudim da se u kući svi zdravije hranimo. Pazim da se što manje jedu bijelo brašno i šećer. Umjesto bijelog brašna volim koristiti pirovo, a umjesto šećera med. Treba uvesti što više povrća i variva i to je dovoljno – kaže Marijana.

Naravno, postoje i oni koji su tijekom blagdana uspjeli odoljeti brojnim nezdravim iskušenjima.

– Nemam običaj pretjerivati u hrani pa tako nisam ni tijekom blagdana. Smatram da mi detoksikacija nije potrebna – rekla je dizajnerica Aleksandra Dojčinović.

Glumica Nives Ivanković za sebe kaže da nije veliki gurman pa tako za vrijeme blagdana nije jela previše.

– Nisam od onih koji se natrpaju za blagdane. Nije da se pazim, općenito jedem manje masnu hranu. Klasična detoksikacija nije mi u planu. Najbolja detoksikacija zapravo bila bi otići na jedno lijepo putovanje u neku od susjednih zemalja zbog promjene sredine – otkrila nam je Nives.

marijana mikulić
1 / 227
Nova godina
zagreb 25012017 nives ivankovic snimio drazen kokoric Vulkanska energija Nives Ivanković: Osjećam promjene, pedesete su početak labuđeg pjeva Mirjana Mikulec Wi-Fi koji ne poznaje prepreke Mirjana Mikulec otkriva da zbog dobrog signala ipak ne treba rušiti zidove m voli negativke Glumica Marijana Mikulić: Ima nešto posebno u potpunom pripadanju jednoj osobi
VISERA
EU FONDOVI
Inovacije: Radimo na razvoju robota koji će mnoge poštedjeti zamornog pretipkavanja podataka
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.