Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 104
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VEČERNJAKOVA RUŽA

Nominirani su primjer i poticaj drugima

16.06.2014.., Zagreb - Ksenija Urlicic, bivsa glavna urednica zabavnog programa HTV-a. Photo: Grgur Zucko/PIXSELL
27.02.2016.
u 17:00

Već tri godine zahtjevan posao odabira nominiranih u sedam kategorija imaju Ksenija Urličić, Miroslav Lilić, Vojo Šiljak, Dalibor Matanić i Nikša Bratoš

Još je malo vremena preostalo da svojim glasom pomognete nominiranima za Večernjakovu ružu da osvoje tu prestižnu nagradu i pretpostavljamo da nije jednostavno odlučiti se kome dati glas jer svi nominirani podjednako zaslužuju statuu lijepe Ruže.

Na puno većim mukama bio je i naš stručni žiri u kojem su dugogodišnja televizijska urednica Ksenija Urličić, TV legenda Miroslav Lilić, glazbeni producent Nikša Bratoš, redatelj Dalibor Matanić i doajen radijskog novinarstva Vojo Šiljak.

Prate sve trendove

Već treću godinu zaredom njihov je zadatak da odaberu kojih pet osoba zaslužuje nominacije u sljedećim kategorijama: televizijska osoba godine, radijska osoba godine, TV glumačko ostvarenje godine, TV emisija, radijska emisija, glazbenik godine i novo lice godine.

– Kriterij za odabir nominiranih ono je što su osobe u protekloj godini ostvarile, koliko je to bilo značajno za najširu javnost, a njihovo ukupno djelovanje mora bilo kvalitetno i originalno u svom području. Oni moraju biti primjer drugima i poticaj za kvalitetan rad i stvaralaštvo – svaki put ističe Miroslav Lilić.

Iako je, kao i Ksenija Urličić, u mirovini, dobro je upućen u sve televizijske trendove i taj dvojac redovito prati sav sadržaj domaćih televizijskih kuća i najbolje zna ocijeniti tko se svojim radom i zalaganjem isticao u prošloj godini.

– Pozornost osim na televizijska lica, usmjerili smo i na sadržaj emisija, dakle naglasak će biti i na voditeljsko-uređivačkom poslu – kažu Urličić i Lilić.

Znalci i profesionalci

Kako su prošle i pretprošle godine bili predsjednički i parlamentarni izbori, naš je žiri s posebnom pozornošću pratio informativni program, ali posvetili su se i zabavnom sadržaju koji je iz godine u godinu sve više zastupljen na svim našim televizijskim kanalima. Članovi žirija Urličić i Lilić priznali su nam prethodnih godina da su imali dosta posla pri odabiru nominiranih, ali uvijek su se vodili načelom da su kvaliteta i originalnost jedan od bitnijih faktora.

Istih kriterija u odabiru nominiranih držali su se i redatelj Dalibor Matanić, glazbeni producent Nikša Bratoš i doajen radijskog novinarstva Vojo Šiljak.

U kategoriji glazbenik godine najviše smo se oslonili na iskustvo i znanje Nikše Bratoša koji je najupućeniji u sva zbivanja na domaćoj glazbenoj sceni i zahvaljujući njemu žiri je lakše donio odluku koga nominirati u toj kategoriji. Za kategorije glumačko ostvarenje i radijska emisija godine najveći doprinos, kao najveći znalci na tom području, dali su Dalibor Matanić i Vojo Šiljak. Pobjednike svih kategorija saznat ćemo 18. ožujka na svečanoj dodjeli u Hrvatskom narodnom kazalištu u Zagrebu.

>> Prašinu s moje Ruže ne briše bilo tko

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije