Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
30 milijuna pregleda

Nakon nastupa u Voiceu i izvedbi koja je zatekla svijet, Albinu ćemo uskoro gledati na Dori

Albina Grčić
Foto: Dario Njavro/HRT/PROMO
1/11
10.02.2021.
u 20:00

Mlada pjevačica Albina Grčić priprema se za nastup u Opatiji, a ususret Dori ispričala nam je kako je izgledao njezin život nakon natjecanja u Voiceu.

Bivša finalistica “Voicea” Albina Grčić uskoro će nastupiti na Dori s pjesmom “Tick-Tock”. Gledatelje omiljenog pjevačkog showa više je puta osvojila savršenim izvedbama i premda joj je pobjeda izmakla, veseli se nastupu u Opatiji i i otkriva nam kako se osjeća uoči tamošnjeg debija.

Foto: Mislav Žabarović/Universal Music

– Trenutačno nemam tremu, mislim da je to zato što jako vjerujem u pjesmu kojom se predstavljam, kao i u tim s kojim radim. Jako sam sretna što imam priliku sudjelovati na Dori ove godine kada je konkurencija prilično jaka. To mi je samo motiv više da dam sve od sebe i da se predstavim na najbolji mogući način – kaže nam Splićanka podrijetlom iz Cetinske krajine te dodaje: – U mojem nastupu ključna je pjesma, sve ostalo je samo dodatak koji je može učiniti još boljom. Očekujem da će se pjesma svidjeti slušateljima i ući im u uho. Puno bismo postigli da se to dogodi – skromna je pjevačica koju za nastup u Opatiji vokalno priprema Mija Mihanović, a ističe da se treme ne rješava, nego da je prihvaća.

– Ipak je to normalan i prirodan proces. Dapače, meni uzbuđenje prije nastupa u dosta slučajeva pomogne u samom izvođenju – napominje pjevačica.

Albina je nedavno objavila singl “No More Tears”, verziju prvog singla “Imuna na strah” na engleskom jeziku , a nas je zanimalo je li pjesmu posvetila nekome i tko joj je uklonio sve suze. – Pjesma je doista prigodna s obzirom na to da sam sretno zaljubljena. On me motivira da napredujem i živim svoje snove; velika mi je podrška, što je doista bitno želim li se i ubuduće baviti pjevanjem. Zahvalna sam na tome što su mi bližnji velika potpora i inspiracija u glazbi – kaže ponosno pjevačica te otkriva da joj je razdoblje poslije showa “The Voice” bilo jako čudno. – Prestala su uzbuđenja, stalne probe i onaj osjećaj kad ste na pozornici i radite nešto što vas jako ispunjava. Srećom, glazba je sveprisutna, tako da sam dane ispunila pjevanjem u svoja četiri zida i svojim interpretacijama poznatih pjesama koje sam objavljivala na društvenim mrežama iliti online coverima sudjelujući u online coverima – ističe Albina i napominje da je i dalje u kontaktu sa svima iz showa. Unatoč pandemiji, na proteklu se godinu u glazbenom smislu ne žali.

Foto: Mislav Žabarović/Universal Music

– Novo sam lice u glazbenoj industriji pa ne mogu na temelju svoga iskustva usporediti razdoblje prije pandemije i proteklih godinu dana. Za mene je 2020. glazbeno bila poprilično plodonosna i ne mogu se požaliti – otvoreno govori mlada pjevačica koja obožava pjevati u višeglasju. – Želja mi je snimiti nekakav power ženski duet sa Zsa Zsom ili Nikom Turković, mislim da bi to bio dobar spoj. Voljela bih i da se na našoj sceni pojavi neki novi ženski trio, primjerice neke nove Feminem! – puna je ideja Grčić kojoj su glazbeni uzori Laura Pausini, Dua Lipa i pokojni Oliver Dragojević.

– Nisam još uspjela dokučiti s kime me uspoređuju što se glazbenog izričaja i vokala tiče, a fizički s mnogima; od Adele i Domenice do brojnih glumica – smijući se kaže voiceovka koju gledatelji showa posebno pamte po duetu “Lovely” s Filipom Rudanom s kojim će i u Opatiji odmjeriti pjevačke snage te pokušati izboriti odlazak na Eurosong. Zanimalo nas je kako izgleda njihov odnos nakon showa i djeluje li na njega natjecateljski aspekt Dore.

– Svatko je u svojim pripremama; vjerujem da se i on i ja želimo predstaviti u najboljem svjetlu. Iz moje perspektive, ovo je prije svega jedno veliko iskustvo i odlična prilika, a potom i još jedan projekt natjecateljskog duha – neka pobijedi najbolja pjesma i najbolji nastup – odlučno kaže. Valja pripomenuti da njihova izvedba pjesme, koju u originalu izvode Billie Eilish i Khaled, ima više od 29 milijuna pregleda na YouTubeu te se time upisala u vrh najpopularnijih izvedbi poteklih iz tog formata. S kolegama iz showa ostala je u korektnim odnosima, ali zanimalo nas je i je li tako s mentorima. – Čujemo se se s vremena na vrijeme. Svatko ima svoj put i svoje obveze, ali međusobno se pratimo i podržavamo – ističe pa dodaje da bi se i objava albuma mogla dogoditi vrlo brzo, ali još uvijek je prerano za konkretne datume.

– Moj tim i ja imamo viziju i planove za blisku budućnost – zaključuje neustrašivo, a kao najveću podršku u svemu što je čeka ističe svoje bližnje. – Divno je osjetiti taj vjetar u leđa onih koji vam najviše znače u životu zaključila je na kraju Albina čiju pjesmu za prvi nastup na Dori potpisuju Branimir Mihaljević, koji je ujedno i producent te Tihana Buklijaš Bakić i Max Cinnamon.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije