Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 186
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ekipa osvojila 145 000 kuna

Naš poznati pijanist Aljoša Jurinić prokockao je šansu u 'Potjeri', na ovo je krivo odgovorio

Foto: HRT screenshot
1/6
10.02.2021.
u 19:08

Aljoša je u igri s Moranom Zibar odabrao kako će se natjecati za veći iznos od 90 tisuća kuna, ali na kraju se nije uspio pridružiti ekipi u završnoj potjeri.

Doris, Igor, Aljoša i Vladimir večeras su se natjecali u HRT-ovom kvizu "Potjera". Kapetanica Doris je osvojila 24 500 kuna u svojoj minuti i odabrala je taj iznos za borbu na ploči s Moranom Zibar i bez većih poteškoća obranila je svoj iznos. Novinar Igor pokazao je zavidno znanje u minuti u kojoj je odgovarao na pitanja koja mu je postavljao Joško Lokas i osvojio je 28 tisuća kuna. Morana mu je za višu ponudu ponudila 100 tisuća kuna, a za nižu osam tisuća kuna i Igor je odlučio igrati za višu ponudu i nije pogriješio što je tako odlučio jer osvojio iznos.

Sljedeći natjecatelj je bio naš poznati pijanist Aljoša Jurinić koji je već prije okušao sreću u Potjeri. U svojoj minuti odgovaranja osvojio je 24 500 kuna i Morana mu je kao višu ponudila 90 tisuća kao višu i sedam tisuća kuna za nižu. On je odabrao višu ponudu i iako je pokazao odlično znanje na kraju je prokockao šansu da se vrati ostatku ekipe i s njima sudjeluje u završnoj potjeri. Pitanja na koja Aljoša nije znao točan odgovor su sljedeća. Britansko kraljevsko društvo kemičara tvrdi da je odrastao čovjek sazdan od koliko kemijskih elemenata, a ponuđeni odgovori su bili 19, 59 i 99. Aljoša je odgovorio 19., a točan odgovor je bio 59.

Pitanje koje je glasilo: na koje je razdoblje Veliko vijeće Dubrovačke republike od 1358. godine biralo kneza imalo je ponuđene odgovore; na godinu dana, na mjesec dana i na šest mjeseci. Jurinić je odgovorio na godinu dana, a točan odgovor je bio na mjesec dana. Pitanja za kraj koje je odlučivalo ostaje li Aljoša u natjecanju ili ide doma je glasilo: Koji je Glembajev sin barunice Castelli i bankara Glembaya. Ponuđeni odgovori su bili Ivan, Leone i Oliver. Aljoša je odabrao Leonea a točan odgovor je bio Oliver.  Zadnji natjecatelj Vladimir s lakoćom je savladao Moranu i ekipa je sa 145 500 kuna otišla u zadnju Potjeru i uspjeli su biti uspješniji od Morane i kući su otišli sa osvojenim iznosom. 

 

 

Ključne riječi

Komentara 2

TK
Trkaci_konj
23:08 10.02.2021.

Nitko ne poznaje ovog lika, a kamo li da je "poznat". Frend od frenda napisao članak o frendu..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije