Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 116
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
61. Zagrebfest

Najemitiranija pjesma K. Rahimovskog, Općoj opasnosti najviše glasova publike

Zagrebfest
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
1/25
18.01.2014.
u 23:55

Prije nastupa sam vidjela kako Goran Karan nervozno šeta hodnikom i šapuće sam sa sobom pokušavajući se rješiti nervoze - kaže Indira Vladić iz Colonie.

U modernijem i nešto drukčijem ruhu večeras je održano 61. izdanje Zagrebačkog festivala. Osamnaest izvođača predstavilo je svoje skladbe koje je publika prethodnih mjeseci imala priliku čuti na radijskim postajama i preslušati na internet stranici festivala.

Iako festival ove godine nije bio natjecateljskog karaktera, na kraju večeri objavljeno je kako je najemitiranija pjesma na radio postajama bila "Postoji li mjesto" od Kristijana Rahimovskog, dok je publika putem internet stranice, Facebooka i smartphone aplikacije Zagrebačkog festivala najviše glasova dodijelila pjesmi "Tragovi" benda Opća opasnost.

Trema nije izostala

Bez obzira što nagrade nisu bile dio ove večeri trema kod glazbenika nije izostala. – Trema me prati uvijek pa tako i večeras. Prije nastupa sam vidjela kako Goran Karan nervozno šeta hodnikom i šapuće sam sa sobom pokušavajući se riješiti nervoze pa sam tako i ja šetala i šaputala sama sebi. Sva sreća pa me moji dečki uvijek prije izlaska na scenu ohrabre govoreći mi da sam najbolja. – kaže Indira Vladić iz Colonie koja se publici predstavila pjesmom "Tvrđava". U strahu da ne zaboravi tekst pjesme napisala si ga je na dlan. – Kad se nastup prenosi uživo, kao što je to bilo večeras strah me da ne zablokiram pa sam tekst napisala na ruku – kroz smijeh priznaje.

Antonija Šola trebala je u duetu sa Draženom Žerićem Žerom otpjevati pjesmu "Svaki dan je put", no zbog koncerta koji nije mogao odgoditi Žera nije nastupio. – Snašla sam se i sama jer pjesma je prvenstveno i pisana za jednog izvođača. Ovo mi je prvi nastup na Zagrebačkom festivalu i drago mi je zbog toga jer sam ga uvijek gledala kao mala, a sjećam se da su moji roditelji najčešće glasali za Kiću Slabinca – veli Antonija.

>>Neno Belan: Osnovna je ideja vratiti ugled domaćoj pop-glazbi

Komentara 3

Avatar Kristijan Krkač
Kristijan Krkač
08:32 19.01.2014.

Šund.

ST
stefj
11:11 19.01.2014.

Ma sve je to čisti šund. Od kad je ZAMP uništio alternativnu scenu, onemogućio male koncerte i nastupe po klubovima, nije se pojavio niti jedan bend ili pjevač/ica vrijedni spomena. Sve konfekcija od 2-3 producenta koji drmaju scenom. A kvaliteta tog šunda najbolje se vidi na euroviziji (tj. šundoviziji), gdje taj domaći šund ne može niti do završne večeri. Da je ZAMP postojao tamo 80-tih ili 90-tih, ne bi bilo niti jednog benda niti glazbenika koji još danas vladaju scenom.

Avatar nijeminišta
nijeminišta
17:06 19.01.2014.

nažalost, ovaj festival je postao jad i bijeda... to više nitko normalan ne gleda...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije