Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 40
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DAVID TEMELKOV

Makedonski pjevač u Zagrebu predstavio album prvijenac: 'Potrudit ću se sve uspredbe s Tošom Proeskim opravdati djelima'

14.11.2019.
u 16:20

Makedonski slavuj, kako ga nazivaju zbog usporedbi s Tošom Proeskim, David Temelkov konačno je predstavio svoj prvi album "Dišem za nas". Pred punim automat klubom Rebuy Stars zapjevao je svoje najpoznatije pjesme, a nama je otkrio kako je album prvijenac nastao.

David Temelkov makedonski je pjevač sa zagrebačkom adresom, a publika je za njega prvi put čula 2015. godine u "X Factoru Adria" kada ga je zamijetio Toni Cetinski. Već četiri godine nakon, u rukama drži svoj prvi album i kaže - ne može biti ponosniji.

- Sve je to počelo na X Factoru, ali nisam se ni nadao da će se sve ovo ovako događati. Moj prvi dolazak u Zagreb je bilo moje upoznavanje s Tonijem Cetinskim i nakon toga sam upoznao Miroslava Rusa koji mi je otvorio vrata, prvenstveno svog srca, ali i Hit Recordsa. Nakon toga sam potpisao ugovor i sve je počelo nekim svojim tokom - priča nam i priznaje da mu je drago zbog promocije jer je za njega "sve ovo jedno veliko oduševljenje".

Posebno mu je drago da je imao priliku pjevati pred ljudima koji mu jako znače.

- Svaka osoba u ovoj prostoriji, a nije ih malo, ima neko svoje mjesto u mom životu i svaka osoba mi je pomalo i pomogla kroz cijelo moje putovanje - dodaje. 

No, priznaje da mu rad na albumu nije bio nimalo lak.

- Svaka pjesma je dugo odležala i bilo je potrebno puno dok je svaka pjesma pronašla svoje mjesto na ovom albumu. Trajalo je nekih tri i pol godine i to nije malo vremena. Meni je jako drago da sam prošao sve ovo što sam prošao jer je sve ovo jedno veliko iskustvo koje je na neki način priprema za sve ono što dolazi, a ja se nadam da dolazi puno lijepih stvari - kaže nam. 

Inspiracija i 'muza' su mu glazba i sva sretna lica koja vidi kada izvodi svoje pjesme, a sve to ga čini ponosnim na cijeli tim koji je radio na ovom albumu.

Ipak, ne može izdvojiti niti jednu pjesmu kao najdražu. - Ne bih volio dijeliti pjesme jer je ovo moj prvi album tako da svaka pjesma na ovom albumu pa na dalje će biti moja najdraža pjesma.

David je rodni grad zamijenio Zagrebom još prije tri godine i priznaje, nikakvo preseljenje nije mu bilo u planu.

- Nikada nisam planirao selidbu niti u jedan grad, uvijek sam mislio da ću svoj život provesti u Skopju i na putu jer sam se uvijek htio baviti glazbom, a bio sam svjestan da je glazba posao koji zahtjeva puno putovanja. Drago mi je da je Zagreb postao moje boravište zadnje vrijeme i uvelike me podsjeća na moje Skopje i još mi je draže da su me ljudi u Zagrebu prihvatili kao nekog njihovog - ističe.

Mnogi ga zbog fizičkog izgleda, ali i glasa, uspoređuju sa sunarodnjakom Tošom Proeskim, što mu jako laska.

- Shvatio sam da Makedonija zapravo ima tri glavne asocijacije. Prva asocijacija je Toše Proeski, druga je Vlatko Stefanovski i treća, dobra hrana. Kad je neki ajvar dobar onda svi kažu: dobar je kao makedonski ajvar. Kad netko svira dobro makedonske pjesme na gitari kažu da svira kao Vlatko Stefanovski - kaže i naglašava kako je Toše Proeski jedan jedini i nezamjenjivi.

- Prvenstveno jedna prekrasna osoba, jedan anđeo koji svima, pogotovo nama mlađim pjevačima, pokazuje jedan putokaz. To mi samo zadaje jednu veliku odgovornost da opravdam sva ta laskanja i sve te pohvale - kaže nam i obećava da će se potruditi sve to opravdati djelima. 

Podršku na promociji mu je pružila djevojka, voditeljica na televiziji CMC i nekadašnja prva pratilja Miss Universe Hrvatske Elena Jung, s kojom je u vezi već nekoliko godina.

Na promociju je došla i menadžerica Toše Proeskog, a podršku su mu dali i mnogi kolege poput Marka Kutlića, Jure Brkljače, Sandija Cenova i Ivana Zaka. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije