Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Showbiz TV

Kolinda Grabar-Kitarović iskreno: Nisam znala što očekivati od sebe same. Hoću li se udrveniti? Paralizirati?

Kako se radnja serije odvija u prošloj godini, dok je Grabar-Kitarović bila aktualna predsjednica, njezin je angažman savršeno “upao” u scenarij. Razgovarali smo s njom o tome kako se snašla, je li je iznenadila ponuda te zbog čega je pristala pojaviti se u seriji.
21. prosinca 2020. u 08:00 7 komentara 5440 prikaza
Pogledajte galeriju 1/5

Bivša predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović na jedan je dan zaplivala glumačkim vodama. Nakon što se danima nagađalo o kakvom je angažmanu riječ, vrlo brzo se otkrilo da nastupa u gostujućoj ulozi u novoj hit-seriji Nove TV “Dar Mar”. Kako se radnja serije odvija u prošloj godini, dok je Grabar-Kitarović bila aktualna predsjednica, njezin je angažman savršeno “upao” u scenarij. Razgovarali smo s njom o tome kako se snašla, je li je iznenadila ponuda te zbog čega je pristala pojaviti se u seriji.

 | Autor :

Potpora djevojčicama

– Zapravo je sve dogovoreno preko prijatelja Branka Ivande koji je kontaktirao sa mnom rekavši da Nova TV priprema igranu seriju u kojoj je jedan od likova dvanaestogodišnja djevojčica Linda kojoj sam idol te da bi željeli da gostujem u seriji. Nova TV poslala mi je scenarij scene, rado sam pristala – rekla nam je bivša predsjednica države koja je za potrebe serije produkciji već ustupila nekoliko svojih fotografija. Malenoj Lindi tako se ostvario najveći san, a ni sama Grabar-Kitarović nije bila ništa manje oduševljena.

– Baš sam bila uzbuđena. Prihvatila sam to kao izazov, priliku da isprobam nešto novo. Ponajviše sam to prihvatila kao priliku da još jednom naglasim svoju potporu ambicijama mladih, posebno djevojčicama – rekla nam je Grabar-Kitarović i priznala da je i ona kao mala maštala o sličnim angažmanima.

– Kad sam bila djevojčica, maštala sam o mnogo toga u životu, pa sam tako maštala biti i glumica. Međutim, nikada to maštanje nije preraslo u ambicije – kaže. No, s ambicijama o glumi ili ne, bivša predsjednica na setu se snašla vrlo dobro pa su cijelu scenu snimili dosta brzo.

– Mnogo brže nego što sam očekivala. Zapravo, kako mi je to bilo prvo takvo iskustvo, nisam znala što očekivati od sebe same. Hoću li se udrveniti? Paralizirati? Nije lako biti prirodan kad znate da vas snima kamera, a svaki vaš pokret prati poveća skupina ljudi – objasnila je bivša predsjednica. Najteže joj je bilo reproducirati tekst. Kako nije navikla učiti tekst od riječi do riječi, tako je u svakoj sceni uvijek malo improvizirala.

 | Autor :

Za ekipu Nove TV rezervirala je jedno poslijepodne i priznaje da je sve na kraju bilo jako lijepo i zabavno iskustvo, a nije propustila zahvaliti na susretljivosti i strpljenju cijeloj ekipi za koju kaže da je sjajna, profesionalna i vrlo prijateljski raspoložena. Na kraju je sve bilo pun pogodak, a Grabar-Kitarović priznaje da neku malo veću ulogu, s više epizoda, u tom trenutku ne bi bila prihvatila jer, kako kaže, tada nije znala kako bi je odigrala.
Međutim, nakon što je vidjela da se izvrsno snašla u svojoj cameo ulozi, za slične uloge u budućnosti kaže: – Nikad se ne zna… Onako čisto iz gušta.

Možda bi i prihvatila slične angažmane, no o malo ozbiljnijim ulogama u serijama i filmovima, u kojima bi glumila drugi lik, ipak nije razmišljala.

Politika i gluma

Nakon svega, bivša predsjednica RH u glumačkom i političkom poslu uočila je i poneke sličnosti.

 | Autor :

– Postoje sličnosti jer i jedni i drugi interpretiraju – glumci svoju ulogu, političari svoju politiku. I jedni i drugi moraju naučiti ignorirati kamere i reflektore – kaže, ali dodaje da je razlika u tome što političari za svoje govore i političke angažmane uglavnom sami pišu svoj scenarij, sami su svoji redatelji, a vrlo često i producenti. Još jedna od razlika je i prihvaćanje određenog angažmana od publike.

– Glumcima se svaka riječ ne izvlači iz konteksta i redovito nailaze na pljesak i odobravanje publike – ističe Grabar-Kitarović koja nakon svog malog i kratkog iskustva u svijetu glume još više poštuje glumce.

najplaćeniji youtuber Ima samo 9 godina i na bankovnom računu 181 milijuna kn, a zbog ovoga se našao na meti istražitelja sretno zaljubljeni Šuška se da Iva Todorić ljubi srpskog poduzetnika! I nije jedina - ovi Hrvati srodnu dušu pronašli su u susjedstvu sve je spremno Zoran Šprajc pokazao blagdansku idilu u svom domu, pohvalio se i posebnom ulogom

Financijska pismenost
NOVA PARADIGMA
Financijska pismenost sve prepoznatija kao ključna životna vještina današnjice
  • Deleted user:

    Sada kad si utvrdila glumu idi u Holivud i ostani tamo. Ovdje od tebe nikakve koristi.

  • Orco:

    šta nisi znala pa glumica si kao i svaki političar...

  • hegedus:

    Ma ništa ne brini! Kad dođu teški trenuci samo opasnosti pokaži srednjaka i tjeraj dalje!