Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kontroverzna religija

Isplivale nove šokantne tvrdnje: 'Tom Cruise zna za sva zlostavljanja unutar Crkve. Dio je njih'

Foto: Reuters
1/5
23.11.2018.
u 09:56

Glumica Leah Remini ponovno je iznijela niz optužbi na račun Toma Cruisea s kojim je dijelila pripadnost kontroverznoj religiji do prije nekoliko godina.

Hollywoodski glumac Tom Cruise već je niz godina istaknuti član Scijentološke crkve koja još uvijek izaziva kontroverze. U filmu ''Going Clear: Scientology and the Prison of Belief'' snimljenom 2015. godine iznesene su brojne optužbe na račun Toma Cruisea, a njih je sada ponovno potvrdila Leah Remini.

Glumica, koja je sama prije pet godina napustila scijentologiju, tvrdi kako Cruise ima poseban tretman u Scijentološkoj crkvi. – On se u Scijentološkoj crkvi smatra božanstvom. Pripadnicima Crkve nameće se stav kako on spašava svijet. On je drugi po  važnosti u Crkvi, odmah iza Davida Miscavigea, vođe Crkve – otkrila je Leah za Daily Beast.

Glumica je otkrila i niz šokantnih tvrdnji u koje je upleten upravo Cruise. – Većina ljudi misli da je on nevina žrtva u  ovoj cijeloj priči, ali on je itekako svjestan svega što se događa u Crkvi, uključujući zlostavljanja. On je dio toga – ispričala je Leah.

Foto: PA/Pixsell

Remini kaže i kako pripadnici crkve Cruisea prate u stopu kako u vanjskom svijetu ne bi došao do tiskovina koje pišu protiv  Scijentologije. Zbog bliskosti s vođom Miscavigeom Cruise je navodno dobro upoznat s tjelesnim kažnjavanjem o kojem ostali  pripadnici Crkve ne znaju gotovo ništa. 

– David Miscavige najbolji mu je prijatelj, a jedan visoki član Crkve otkrio mi je da Miscavige stalno prijeti osoblju da  će dovesti Toma Cruisea u sjedište crkve Zlatnu bazu da ih pošteno ispraši – kaže glumica.

U nedavnom intervjuu zvijezda serije ''Kralj Queensa'' otkrila je i kako su bivše supruge Toma Cruisea Nicole Kidman i Katie Holmes također bile dio kontroverzne religije. Osvrnula se i na tvrdnje da scijentolozi još uvijek nadziru Katie s kojom Tom ima 12-godišnju kći Suri.  – Vjerujte mi, Katie ne smije sa mnom na ručak, a bile smo bliske prijateljice. Mogla bi izgubiti skrbništvo nad Suri. To nije normalno – ispričala je nedavno glumica. 

Na njezin posljednji javni istup odmah je reagirala i Scijentološka crkva koja je demantirala sve optužbe. – Leah Remini dala je intervju kako bi promovirala svoj lažni TV reality show – poručili su kratko iz Crkve za Fox News. 

Pogledajte i novu emisiju trenerice koja je pomogla smršavjeti najtežim Hrvatima. 

 

Komentara 11

IV
ivanos87
17:42 23.11.2018.

Masoni stonisti iluminati zele zatrovat ovaj svijet i ljude velikm zlom koji vrag sije iz pakla preko tz Zvijezda...

PR
pritiskovic
13:58 23.11.2018.

Mentalna dresura i pranje mozga...zvuči poznato?

ZO
zoranos
10:59 23.11.2018.

Samo da budemo jasni, Crkva je samo katolička i pravoslavna i nju je osnovao Isus, a dalje su je vodili apostoli i njihovi nasljednici. Sve ostalo su ljudske zajednice i nikako se ne bi smjele zvati Crkva - sa velikim ili malim slovom. Dakle to je Scientološka zajednica, kao što imamo i Mormonsku, Babtističku, Protestantsku ili Jehovine svjedoke zajednicu i još puno drugih.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije