Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POSEBNA NARUDŽBA

Harry i William ovako će majci odati počast 20 godina nakon smrti

Sjećanje na princezu Dianu
Foto: Reuters/PIXSELL
1/3
31.08.2017.
u 17:05

Mnoštvo Dianinih poštovatelja pristizalo je u četvrtak ispred njezine palače u Londonu kako bi odali počast "princezi srdaca"

Mnoštvo Dianinih poštovatelja pristizalo je u četvrtak ispred njezine palače u Londonu kako bi odali počast "princezi srdaca", točno dvadeset godina od njezine pogibije u prometnoj nesreći u Parizu koja je potresla čitav svijet.

Prolaznici su se od ranog jutra zaustavljali pred ogradom Kensingtonske palače u kojoj je živjela, razgledavajući brojne fotografije svejednako popularne princeze od Walesa. Neki su ostavljali cvijeće, a drugi svijeće i nježne poruke.

"Bila je jedinstvena, doista jedinstvena", rekao je za AFP Ian, 50-godišnji recepcionist iz Hertfordshirea, sjeverno od Londona. "Bila je puna energije, pravi dinamit!", dodao je.

Sjećanje na princezu Dianu
1/13

"Nije bila rezervirana, bila je jedna od nas (...) Zato je i bila draga svima", rekla je 30-godišnja kućanica Katie.

"Svijet je prije dvadeset godina izgubio anđela", napisao je na Instagramu glazbenik i pjevač Elton John, njezin prijatelj koji je, kao i ona, pomagao žrtvama AIDS-a, objavivši fotografiju na kojoj je s princezom.

U četvrtak poslijepodne održat će se komemoracija u bolnici Mildmay Mission u Londonu gdje su se liječili oboljeli od AIDS-a kamo je Diana redovito dolazila.

U srijedu su cvijeće ispred Kensingtonske palače položili princ Harry (32) i brat mu William (35).

Za 31. kolovoza, na obljetnicu njezine smrti, nije predviđena nikakva službena komemoracija.

Tog dana 1997. automobil u kojemu je bila Lady Di zabio se u stup u tunelu Alma u Parizu, pri čemu su smrtno stradali 36-godišnja princeza i njezin partner, bogati egipatski nasljednik Dodi Al Fayed.

U želji da nastave humanitarni rad svoje majke, William i Harry su se u srijedu sastali s predstavnicima dobrotvornih organizacija koje je ona podupirala. "Svi smo nekog izgubili", izjavio je mlađi princ, a prenijela je agencija Associated Press.

William i Harry su tako naručili kip s njezinim likom koji će biti postavljen u vrtu Kensingtonske palače. Uspomena na majku bila im je poticaj da nakon godina šutnje prvi put otvoreno progovore o njoj u dokumentarnom filmu koji prikazuje britanska televizija.

"Harryju i meni jako je važno slaviti njezin život", rekao je William.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije