Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 29
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Fatalne ljubavi

Noć prije svadbe 
s Dianom princ Charles je plakao i zazivao Camillu

Princeza Diana
Foto: Youtube Screenshot
1/5
11.08.2017.
u 13:10

Što kada ljubavi koje su trebale biti “dok ih smrt ne rastavi” završe u nesreći, samoubojstvima, atentatima...?

Iako je od njezine smrti prošlo 20 godina, Lady Di, rođena kao Diana Spencer, i dalje je među najpoznatijim i najomiljenijim članovima britanske kraljevske obitelji. Narod ju je jednostavno obožavao. Bila je ikona stila, voljena kraljevna i humanitarka, a svojim zalaganjem za sve koji su živjeli na marginama društva priskrbila si je nadimak „princeza srca“. Popularnost je stekla nakon što se sa samo 20 godina udala za 15 godina starijeg princa Charlesa. Trebala je to biti ljubav iz bajke, no njihov je brak bio sve samo ne sretan.

Cijeli život voli Camillu

Najnovija biografija koju je pod nazivom “Prince Charles: The Passions and Paradoxes of an Improbable Life” napisala Sally Bedell Smith, osoba od povjerenja britanske kraljevske obitelji, otkriva da se Charles zbog vjenčanja s Dianom osjećao toliko pod pritiskom da je noć prije vjenčanja doslovce plakao.

To nije tako neočekivano zna li se da je cijeli život zapravo bio zaljubljen u svoju sadašnju suprugu Camillu. Charles i Camilla upoznali su se 1971., kada su oboje imali 23 godine. Povezao ih je, navodno, isti smisao za humor, a Charlesu se kod Camille posebno sviđalo to što je bila jednostavna, voljela je prirodu i slušala ga je sa zanimanjem. Iako su bili sretni u vezi, prekinuli su nakon dvije godine kada je Charles dobio poziv za Kraljevsku mornaricu. Camilla se nakon toga udala za svog dugogodišnjeg udvarača Andrewa Parkera Bowlesa te mu rodila i dvoje djece.

S Dianom Spencer Charles je stupio u vezu 1980., a godinu dana nakon toga su se vjenčali na bajkovitom vjenčanju koje je zadivilo cijeli svijet.

Sally Bedell Smith u knjizi navodi kako je za Charlesa prijelomni trenutak u kojem je odlučio zaprositi Dianu bilo pismo koje mu je uputio njegov otac, princ Philip, nakon što su novinari doznali da su Charles i Diana dvije noći proveli zajedno. Philip je napisao Charlesu kako je Dianina reputacija nakon tog otkrića na klimavim nogama pa ga je zamolio da što prije donese odluku što će biti s njihovom vezom.

Kao što svi dobro znamo, Charles je odlučio ostati s Dianom. Zaprosio ju je u veljači 1981., a u lipnju iste godine organizirano je njihovo vjenčanje na kojem je bilo 3500 gostiju, dok je više od 700 milijuna gledatelja vjenčanje pratilo putem malih ekrana.

No očito je da je Charlesa mučila bivša ljubav Camilla do te mjere da je čak do zadnjega dana razmišljao o tome da odustane od vjenčanja. Diana je Charlesu rodila dva sina, ali problemi u njihovoj vezi postali su preveliki pa su se na kraju rastali u kolovozu 1996., godinu dana prije Dianine tragične smrti.

Do prekida je, kako se navodi u najnovijoj biografiji, dovela razlika u godinama te Dianino emocionalno i mentalno stanje s kojim se Charles nije znao nositi. Diana je navodno patila od depresije i bulimije i samoranjavala se. Još na medenom mjesecu koji su proveli u Balmoralu svađali bi se satima, a Diana bi nakon toga plakala. Charles je u Balmoral pozvao svog „gurua“, filozofa Laurensa van der Posta, koji je sugerirao da Diana potraži psihijatrijsku pomoć. Diana je krenula na terapiju, a propisan joj je bio i valium za depresiju. No, ona nije htjela uzimati lijekove, a nakon osam tretmana prestala je ići i na terapiju.

Nikad prežaljena britanska princeza poginula je u prometnoj nesreći koja se dogodila u tunelu u Parizu 31. kolovoza 1997. Mediji su jedno vrijeme pisali kako Diana nije poginula te da postoje dokazi da je ubijena u kolima Hitne pomoći. U to je vrijeme Diana bila u ljubavnoj vezi s Dodijem Al-Fayedom koji je bio s njom u autu. Ljubav među njima trajala je samo nekoliko mjeseci prije no što je iznenada prekinuta.

Charles i njegova srodna duša Camilla svoju su vezu obnovili još za Dianina života, no držali su je u tajnosti sve do 1999. Vjenčali su se prije 12 godina, točnije u travnju 2005. godine.

Kennedy i 2000 ljubavnica

Ljubav koja je obilježila prošlo stoljeće bez sumnje je i ona koja je planula između Johna Kennedyja i Jacqueline Bouvier. Upoznali su se 1952. na jednoj zabavi, a već nakon godinu dana bili su u braku. Bila je to, kažu, ljubav na prvi pogled. Osam godina poslije Kennedy je postao predsjednik Amerike, a Jackie treća najmlađa prva dama u povijesti. Predstavljali su idiličan američki par. Ali samo predstavljali.

John F. Kennedy ubijen je 1963. godine, a nakon njegove smrti u javnost je procurila informacija kako njihov brak baš i nije bio tako idiličan. Njemački je ZDV u dokumentarcu snimljenom u povodu 50 godina od smrti JFK-a objavio kako je bivši američki predsjednik imao više od 2000 ljubavnica, a ni Jackie mu nije ostala dužna.

Kao njezini ljubavnici spominjali su se Warren Beatty, Marlon Brando, Paul Newman, Gregory Peck, Frank Sinatra i mnogi drugi. Najpoznatija ljubavnica Johna F. Kennedyja bila je bez sumnje Marylin Monroe. Rođena 1. lipnja 1926. kao Norma Jeane Mortenson, Monroe je, baš kao i Lady Di, umrla vrlo mlada, u dobio od samo 36 godina. Bilo je rano ujutro 5. kolovoza 1962. kada je narednik policije u Los Angelesu primio poziv psihijatra Ralpha Greensona koji mu je rekao da je Marilyn Monroe pronađena mrtva u svojoj sobi.

Otkriveno je da je ležala gola na krevetu, licem prema dolje, a u ruci je grčevito držala telefon. Pokazalo se da je posljednja osoba koju je zvala bio predsjednik John F. Kennedy. Kao uzrok smrti navedeno je trovanje tabletama za spavanje.

Tri mjeseca ranije Marilyn Monroe nastupila je u Madison Square Gardenu na Kennedyjevoj rođendanskoj zabavi te mu prigušenim glasom u seksi haljini koja je otkrivala sve njezine obline otpjevala “Sretan rođendan, predsjedniče“. Bilo je to prvo javno druženje Monroe i predsjednika, o čijoj su ljubavnoj aferi već dulje vrijeme kružile glasine. 

Prva dama Amerike nije bila na zabavi, ali je sve gledala na televiziji pa je, navodno, predsjedniku zaprijetila rastavom. Kennedy je rekao da mu Marylin ništa ne znači, no nije je se baš tako lako uspio riješiti. Marilyn je navodno bila toliko zaljubljena u Johna F. Kennedyja da je zvala Jackie i rekla joj da će se udati za njega.

Njezina iznenadna smrt i činjenica da je bila u ljubavnoj vezi s predsjednikom Amerike potaknule su nagađanja da uzrok smrti nije bilo samoubojstvo, već zataškano ubojstvo.

Godinu i nešto dana nakon smrti Marylin Monroe, 22. studenoga 1963., Kennedy je ubijen u Dallasu. Pet godina nakon Kennedyjeva ubojstva Jacqueline je napustila Ameriku i udala se za bogatog grčkog brodovlasnika Aristotela Onassisa. Umrla je, u snu, 19. svibnja 1994. godine, dva mjeseca prije 65. rođendana. Pokopana je uz grob Johna F. Kennedyja.

Komentara 6

KT
KTM
14:49 11.08.2017.

Ajd u 3pm sa ovakvim objavama.

NA
narcis660
13:47 11.08.2017.

Zao mi konja neka mi oproste ali ovaj ima konjsku facu i nije cudo da si trazio sebi ravnu -kamilu!Ostavite vise ovu mrtvu zenu neka pociva cemu toliki ailni clanci u zadnje vrijeme.

Avatar FrancJunior
FrancJunior
13:45 11.08.2017.

Joooooj........pa to je vec skoro zanimljivo....ali za koga??????????

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije