Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
"stipe u gostima"

Filip Radoš: Bez brkova se osjećam kao bez identiteta

stipe (1)
Foto: Pixsell
1/5
23.09.2012.
u 14:00

– Za potrebe snimanja dokumentarca o Ivi Tijardoviću odlučio sam ih obrijati. U filmu igram njegova oca Matu, a moji brkovi nisu odgovarali tom vremenu – priča glumac. Ipak, neće dugo biti tako.

Prva epizoda pete sezone domaće serije “Stipe u gostima” prikovala je gotovo pola milijuna gledatelja za Prvi program HTV-a i time pokazala da lik čiji su zaštitni znak pršut ispod ruke i Hajdukov šal oko vrata nije nikome dosadio. Upravo suprotno! Filip Radoš, koji tumači legendarnog Stipu, kaže da mu je petogodišnje igranje iste uloge i dalje zanimljivo.

– Prvu godinu svi su se glumci tražili, a nakon toga je krenulo puno lakše. Pogledao sam prvu epizodu pete sezone i primijetio da se opuštenost vidi i na ekranima. Toliko baratamo materijom da više ne znamo kad smo stvarne osobe, a kada likovi iz serije – kaže 54-godišnji glumac i dodaje da se Stipe neće puno mijenjati. I dalje će mu glavna tema za razgovor biti što će se sutra kuhati za ručak.

Iako Stipe ostaje baš onakav kakvog smo ga upoznali, da ovih dana vidite Filipa na ulici, malo biste ga teže prepoznali jer nakon punih dvadeset godina više nema brkove.

– Za potrebe snimanja dokumentarca o Ivi Tijardoviću odlučio sam ih obrijati. U filmu igram njegova oca Matu, a moji brkovi nisu odgovarali tom vremenu – priča glumac. Ipak, neće dugo biti tako.

– Kad se pogledam u ogledalo, ne mogu vjerovati da sam to ja. Čudan sam i sebi i svojoj obitelji. Već sam ih počeo opet puštati jer sam se osjećao kao da sam bez identiteta. To vam je kao da naglo ostanete bez kose – prepričava Filip. Cijelo ljeto proveo je u Zagrebu, zbog čega se niti jednom nije okupao u moru.

– S obzirom na to da je ovih dana bura rashladila more, bojim se da neću ni zakoračiti u nj. Nisam ni unuke mogao voditi na plažu, ali zato su oni uživali u brčkanju sa svojim roditeljima – otkriva ponosni djed dvogodišnjih Leone i Filipa. Unuk je ime dobio po njemu, baš kao što je on ime dobio po svome djedu.

– Među njima je mjesec dana razlike i sad već oboje pričaju. Doduše, puno brljaju, ali ih uspijevamo razumjeti – kaže glumac. Kada roditelji ne stignu, on ih vodi u jaslice i njegova je glavna briga, kaže, kako zabaviti unučad.

– Zadužen sam za igranje s njima. Djeca mi ne daju da im mijenjam pelene, kažu da me žele poštedjeti toga – priča i potiho priznaje da ih je već razmazio.

– Ne kupujem im čokoladu i poklone da me zavole. Mislim da sam ih pozitivno razmazio. Djedovi za to i služe – veli Radoš, koji bablje ljeto koristi za igranje predstava u splitskom HNK. S početkom jeseni na red će doći i neke nove uloge, ali zasad o tome šuti. U Zagreb ne planira uskoro jer nema potrebe za tim, premda priznaje da mu boravak u metropoli ne pada teško.

– I da se moram zastalno preseliti, lako bih to prihvatio jer Split i Zagreb nisu tako udaljeni. Ne smatram ni da je smak svijeta što se cijelo ljeto ja Dalmatinac nisam okupao u moru, dok većina Zagrepčana jest – kroz smijeh će Radoš.

Ključne riječi

Komentara 2

SE
sestrićna
16:48 23.09.2012.

stipe je autentičan kao i matan iz prosjaka pa je ljudima zanimljiv..za razliku od naših dosadnih serija koje ne vrijede baš ništa...

FE
Felicijen
23:36 23.09.2012.

Kod normalnih ljudi dalmatinska spika može čak biti i dopadljiva...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije