Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SLAVNI GLUMAC

Bešlagić o političarima: Dodik je spašavao muslimane u ratu, Tito je bio mudar. Milanović nije kreten, ali...

Enis Bešlagić
Foto: Marko Prpić/Pixsell
1/3
28.12.2016.
u 16:33

"Misliš da je predsjednica odrasla s muslimanima pa zna kakvi su muslimani inače? Oni znaju samo o onome što vide iz medija"

Popularni bosanskohercegovački glumac Enis Bešlagić prekjučer je u emisiji Pressing na televiziji N1, između ostalog, otkrio što misli o političarima iz regije, uključujući Milorada Dodika, Kolindu Grabar-Kitarović, Zorana Milanovića i Josipa Broza Tita.

Bešlagić je pričao o svom poznanstvu s predsjednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom, rekavši da se ne sastaju po kavanama, iako ih Dodik jako voli.

– Znam priče iz rata da je Dodik spašavao muslimane i da ih je stavljao u svoj automobil i odvozio ih iz Laktaša. Kad se sastanemo ja njega pitam zašto sam ja danas tu, a on sutra u Sarajevu nije i pitam ga zašto misli na muslimane i na mene u negativnom smislu na što on meni kaže da ne misli to tako i da to kaže u revoltu. Rekao mi je i da nema s kim pričati u Sarajevu i da kome god je pružio ruku, da ga taj zeznuo i ja vjerujem u to – rekao je Bešlagić.

Komentirao je i izjavu predsjednice RH Kolinde Grabar-Kitarović o radikalizaciji islama u BiH.

– Misliš da je predsjednica odrasla s muslimanima pa zna kakvi su muslimani inače? Oni znaju samo o onome što vide iz medija. Radikalizacija muslimana se medijski primjećuje, ali radikalizacija, fašizam i nacionalizam u najgorem obliku su u regiji već odavno prisutni od rata. Ako slavim oba Bajrama, onda sam se i ja radikalizirao. Danas se govori mnogo i o pokrivenim ženama. Pa što ako su pokrivene, kakve veze ima? To je fašizam. Ne smeta mi kad gledam otkrivene guzove i sise i kad se neko otkrio, ali smeta to. Pa i baka ti je pokrivena, časna sestra – sve su to žene koje su bile pokrivene, to je pitanje tradicije i često nema veze s vjerom, već s načinom oblačenja. Ne možeš Kinezima reći da se ustanu s poda i da ostavi štapiće za jelo, već mu se pridružiš i poštuješ to. Da kretena ima, ima ih i vazda ih je bilo i vazda će ih biti. Ima i toga da su se kreteni u politici radikalizirali i zbog njih naša djeca nemaju alternativu, ne znaju koju školu da upišu, naši roditelji, vaši, naši borci, nemaju adekvatan tretman, nemaju ništa, ali bitno je da smo se mi "europeizirali" – rekao je Bešlagić.

Iznio je i svoje mišljenje o Josipu Brozu Titu.

- Sada kada gledam situaciju sa svojih 40 godina, a ne zanima me da li je Tito bio diktator, zločinac ili veliki vojskovođa, shvaćam da je bio mudar čovjek koji svojoj supruzi i djeci nije ostavio gotovo ništa. Danas neki vijećnik osigura četiri naredne svoje generacije. E sad reci ti meni što je bilo ispravno. Tito je u svakom mjestu otvorio Dom kulture, a to se više ne radi. Moraš to cijeniti jer tako se rađaju novi pisci, pjesnici, umjetnici. To nama fali. Ti kada narodu uzmeš obrazovanje i kulturu ti si uništio taj narod - rekao je Bešlagić.

Na komentar voditelja kako ljudi u regiji Bosance i Hercegovce smatraju dobrim ljudima te da jedino bivši premijer Hrvatske Zoran Milanović ima drugačiji stav Bešlagić je uzvratio: "Zato je bivši".

- Ne znam što mu je to trebalo. Imao je jednu normalnu crtu, nije kreten frajer, ali je onda u jednom momentu pomislio da treba biti malo nacionalist - rekao je Bešlagić.

>> Želi na inauguraciju: Nakon kritika iz SAD-a Dodik stigao u Sarajevo tražiti vizu

Komentara 182

DA
Daršin
17:07 28.12.2016.

a gdje su oni Hrvati iz beslagicevog rodnog grada Kaknja što su ih njegova armija protjerala i dan danas tlače kako god mogu.nikada riječi da progovori o tome a po hrvatskim stolovima se hrani

MI
mirluk
16:59 28.12.2016.

Volio bi da kaze sta misli o tome dali BiH treba biti gradjanska ili ne? Misli li da je u redu birati Komsica gradjanina muslimanskim glasovima za Hrvate a sebi izabrati Alijinog sina za svaki slucaj.

TO
tomisLav_
17:13 28.12.2016.

Mene je moje životno iskustvo naučilo, nikad, ali nikad ne vjeruj bosancu. Njima je izdaja u krvi i u genu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije