Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 69
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ROBERT MAREKOVIĆ

Bivši frontmen Fantoma otkrio: 'Nudili su mi da postanem novi Zlatko Pejaković'

Zagreb: Glazbenik Robert Mareković
Foto: Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL
1/7
23.09.2023.
u 22:00

- Jedan od naših poznatih producenata je u jednom trenutku rekao : Treba nam novi Zlatko Pejaković, treba mi netko mlad koji bi tako nešto pjevao, a taman sam snimio svoj novi album koji naravno nije nikako prošao.  Tu bi vjerojatno imao osigurane pjesme, album, to je glazba koja je prijemčljivija od moje za ovo podneblje, ali ne mogu, ja nekako razmisljam srcem, a ne glavom, i nisam mogao, kazao je Mareković

Frontmen nekadašnje grupe Fantomi Robert Mareković sa svojim je Swingersima snimio duet s Nenom Belanom "Čuvaj me, pazi me". Riječ je o pjesmi s kultnog prvog albuma Đavola, koja je sad dobila svoju swing verziju. 

- Ja sam stvarno bio veliki fan Đavola, matične grupe Nene Belana. Ja slabo slušam domaću glazbu, ali ako bi trebao birati, uz Ivu Robića nekoga, onda bi svakako dotakao Nene Belana i Đavola, tako da mi je bila velika želja, prije ili kasnije, snimiti s Nenom duet.

Čekao sam vrijeme da to zaslužim. kazao je Mareković za InMagazin. Dodao je i kako je trenutačno slobodan, te da se oporavlja od prethodne veze. 

 

Na vrhuncu popularnosti početkom 90-ih Marekoviću je poštanski sandučić bio pun pisama obožavateljica, no kazao je kako nije uvijek bio sretan.

- U tim vremenima sam dosta patio, kad sam bio tinejdžer, dosta su me ostavljale žene, onda sam naučio lekciju: ostavi ti prvo da tebe ne bi ostavili. To je sistem koji pali, ali nekad me preduhitre, rekao je Robert koji je krajem 90-ih dobio zanimljivu ponudu.

VEZANI ČLANCI: 

 

- Jedan od naših poznatih producenata je u jednom trenutku rekao : Treba nam novi Zlatko Pejaković, treba mi netko mlad koji bi tako nešto pjevao, a taman sam snimio svoj novi album koji naravno nije nikako prošao.  Tu bi vjerojatno imao osigurane pjesme, album, to je glazba koja je prijemčljivija od moje za ovo podneblje, ali ne mogu, ja nekako razmisljam srcem, a ne glavom, i nisam mogao jednostavno. Meni je glazba ideologija, rekao je i dodao još jednu zanimljivost. Naime, Daniel Popović je 1991. osvojio drugo mjesto na tadašnjoij Jugoviziji s pjesmom "Ma daj obuci Levisice", a Mareković tvrdi da je tu pjesmu trebao pjevati on. 

- Fantomi su bili popularni, taman su izletili i Daniel Popović je napisao Daj obuci levisice i ideja od menadžera Vladimira Mihaljeka je došla da ja to otpjevam samostalno, i već smo snimili kod Senne M u studiju, snimili pjesmu i sve je bilo spremno za Sarajevo. Uglavnom ja sam trebao ići, on se u zadnji čas predomislio, čak imam doma negdje snimku, mogao bi to naći, ali moram jako prekopati po kazetama...., prisjetio se. 

VIDEO Indira Levak o prinovi u obitelji: U naš život došao Liam i donio nam neizmjernu radost

 

Komentara 4

Avatar Art of Noise
Art of Noise
22:26 23.09.2023.

"Ja slabo slušam domaću glazbu, ..." I ja. Jedan od razloga je i vaša glazba.

UG
ugroženi
23:31 23.09.2023.

Gospodin Mareković je, da se eufemistički izrazim, ispodprosječan pjevač i ne može se uspoređivati s Pejakovićem. U njegov glazbeni ukus i ljubav prema glazbi ne želim ulaziti ali moju tvrdnju mora podržati svatko tko ima imalo sluha.

CV
cvaljo
02:01 24.09.2023.

'Nudili su mi da postanem novi Zlatko Pejaković'. "Samo mi je nedostajao glas, karizma i talent".

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije