Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 173
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Pored čudovišta - Janše i Sanadera - tko se još boji vodenog čudovišta

poplave Passau (1)
Reuters/PIXSELL
06.06.2013. u 14:00

Izgleda da se glava korupcijske hobotnice skriva u nekom od tisuću finskih jezera

Igor Bobić počeo je RTL vijesti s velikim čudovištem koje iz Austrije polako ide prema Hrvatskoj. Onda je stvari dodatno zasolio Zoran Đuroković iz Hrvatskih voda rekavši da se čudovište još nije pojavilo u svoj svojoj veličini, nego da je samo provirilo glavom i jakim plećima. Nakon što su propisno preplašili gledatelje objasnili su da je zapravo riječ o nabujalom Dunavu. Malo je zbunio i nagli prelazak s Dunava na Dresden pa je netko mogao zaključiti da najveća europska rijeka protječe i kroz grad na Labi. Urednici RTL-a precjenjuju gledatelje jer nismo baš svi upućeni u zemljopis kao novinar HTV-a koji je navodno pitao kaže li se ispravno Iran ili Irak.

Dok je RTL malo glavinjao s poplavom i završio u sporednom rukavcu, HTV je imao svoga Jozu Ćurića na mjestu gdje je nastalo čudovište. Ćuriću očito dobro stoje poplave i druge izvanredne situacije jer je uvijek smrtno ozbiljan kao da je upravo saznao da je izbio treći svjetski rat.

Dok uljuđenu Srednju Europu proganjaju vodena čudovišta, zapadni Balkan je napala jedna druga pošast. Nakon što je naš Ivo Sanader osuđen na 10 godina zbog korupcije, sada je i bivši slovenski premijer Janez Janša osuđen na dvije godine zatvora zbog istog krimena. Ovdje moram upetljati i premijera Zorana Milanovića koji se stalno zalaže za nordijski model društva. Nadam se da nije mislio na formulu koji provodi finska Patria koja je potkupila Janšu da kupi njezina oklopna vozila. Izgleda da se glava korupcijske hobotnice skriva u nekom od tisuću finskih jezera.

PLUS - Uvijek je lijepo na HTV-u vidjeti znanstvenika Baltazara koji uz pomoć mašte olakšava živote svojim sugrađanima. Naši političari nikako da se ugledaju na njega.

MINUS - Žalosno je da još uvijek nismo zaštitili nijedan svoj proizvod u Europskoj uniji. Nakon što smo nepovratno izgubili teran i prošek, možda ćemo imati više sreće s kulenom.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?