Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 95
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MODRI PROTIVNIK

Dinamo se vraća u Luksemburg: 300 huligana pokušalo prekinuti utakmicu, Zdravko Mamić zavapio da je to kraj...

GNK Dinamo
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
23.06.2015.
u 10:58

Tristotinjak huligana prije dvije godine pripremalo je prekid utakmice s Folom, a Zdravko Mamić iz sigurnosnih je razloga ostao u hotelu

Nakon što je Dinamo prije dvije godine u 2. pretkolu Lige prvaka izbacio luksemburšku Folu, slijedili su dani puni strepnje i neizvjesnosti. Tog je varavoga ljeta njegov izvršni predsjednik Zdravko Mamić, po vlastitu priznanju, u jednom trenutku pomislio da se njegovu klubu bliži kraj!

Podsjećamo vas na te dramatične Dinamove dane, kada je maksimirski klub iz Uefe dobio upozoravajuće pismo u kojemu je stigla obavijest o kazni zbog širenja rasne mržnje i homofobije na utakmicama s Luksemburžanima.

Imaju naviku pobjeđivanja

– Predosjetio sam da bi to mogao biti kraj Dinama – zavapio je tada Mamić, ali njegov se predosjećaj, srećom, nije obistinio.

Dinamo je ostao čvrst, uspravan i postojan, neosvojiv i nedostižan šaki rušitelja.

Naime, Dinamo je Luksemburžanima bio najnepoželjniji suparnik u ždrijebu, ne samo zbog svoje nogometne siline nego i zbog militantne skupine huligana, koja je prije dvije godine u Differdangeu prijetila prekidom utakmice.

Kako je tada prenio Mamić (koji iz sigurnosnih razloga nije bio na utakmici), digla se cijela luksemburška policija i spriječila 300-tinjak huligana da uđu na stadion i prekinu utakmicu. Dinamo je slavio 5:0, potom i u uzvratu 1:0 (jedini europski pogodak Kramarića za Dinamo), a potom protiv Sheriffa igrao pred zatvorenom istočnom tribinom u Maksimiru.

– Radi se o prvacima, znači o momčadi koja ima naviku pobjeđivati i osvajati trofeje, no jasno je da smo mi bolja momčad i favoriti te da želimo ići dalje. Naravno, nitko se neće predati prije početka, moramo igrati kvalitetno u obje utakmice i pokazati na terenu da smo bolji. Vjerujem u ulazak u iduću fazu natjecanja – rekao je nakon ždrijeba Dinamov trener Zoran Mamić.

Dinamo i Fola igrat će 15. srpnja u Zagrebu i 22. srpnja u Luksemburgu. Kad smo već kod ždrijeba, onaj puno važniji za Dinamo, za 3. pretkolo Lige prvaka, održat će se 17. srpnja. A kad smo već i kod Luksemburžana, nije naodmet napomenuti da je jedan hrvatski klub uspio i izgubiti od tamošnjih nogometnih patuljaka. Rijeka je 2009. godine, pod vodstvom Roberta Rubčića, poražena od Differdangea 0:1...

>> Zdravko Mamić: Fola je idealan ždrijeb, bolje nije moglo...

>> Dinamo protiv Fole Esch, Hajduk na Sillamae, a Lokosi s Broughtonom

>> Mamić o Foli Esch: Nitko se neće predati prije početka

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije