Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 25
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IZVJEŠTAJ UŽIVO U utakmici godine Hrvatska u Maksimiru pobijedila Englesku

Hrvatska - Engleska 2:0

spo-nasi.jpg
import
11.10.2006.
u 21:53

Slomljena Engleska u Maksimiru! Hrvatska je pobijedila Englesku 2:0 u 3. kolu kvalifikacijske E skupine za Europsko nogometno prvenstvo 2008. godine. Hrvatska je ostala nepobijeđena na domaćem travnjaku u kvalifikacijskim utakmicama.

Hrvatska je ovom pobjedom došla na čelo ljestvice sa gol razlikom 9:0!

Kao što je Izbornik Slaven Bilić i najavio Ivan Klasnić je preseljen na klupu, a uz nakon Andore zacementiranog Mladena Petrića u napadu je i Eduardo da Silva, kojem je to dosad najveće priznanje u reprezentaciji. Također, u sastavu je ponovno i Milan Rapaić.

Prvo poluvrijeme
19.00h - Utakmica je počela.
1' - Hrvatska igra u sretnim rezervnim (plavim) dresovima
2' - U prvom hrvatskom napadu udarac je oprobao Mladen Petrić. Neprecizno.
4' - Crouch u zaleđu
6' - Lampard ruši Rapaića
6' - Eduardo u odličnoj prigodi! Lopta je promakla Englezima, sjurio se Eduardo i pretrčao je Carraghera i našao se pred Robinsonom, nije mu zasmetao dovoljno ni Terry, ali da Silva nije pucao dovoljno snažno, a i ravno u Robinsonov kut pa engleski vratar nije imao problema s loptom
7' - Hrvatska radi presing, pokušaj Petrića
9' - Ferdinand je ispred Petrića izbacio loptu u korner nakon Šimunićeva ubačaja. Ali udarac iz kuta mlako i prenisko izveo je Niko Kranjčar.
10' - Naši igrači dobro kombiniraju pred engleskim 16-ercem, a nakon izgubljene lopte Niko Kovač opet otima loptu, ali ništa nismo konkretnije napravili...
15' - Prvi i trajniji pritisak Engleza. Prvo je Cole s desne strane ubacio u peterac, srećom po naše prebacio je sve pa i svoje suigrače. No u nastavku situacije Rooney se probio u 16-erac i poslao loptu pred Pletikosu, srećom Stipe se dobro ispružio i uklonio prijetnju
17' i 18' - Korpulentni Ferdinand stalno 'visi' na Mladenu Petriću i svako malo ga sruši svojom težinom. Nakon dva uzastopna takva prekršaja sudac je usmeno upozorio Ferdinanda da se primiri ili mu slijedi žuti karton.
20' - Najaveljno - učinjeno. Žuti karton za Ferdinanda, nakon što je s poda rukom zaustavio 'odbjeglog' Petrića. No, slobodni udarac nakon toga nije Hrvatskoj donio puno. Rapaić je 'pogodio' Niku Kovača, ali njega je dobro čuvao Terry pa je lopta otišla daleko od vratiju...
23' - Lampard ruši Ćorluku
24' - Englezi u napadu. Rooney ubacuje za Lamparda u 16-erac, ali Lampard je neprecizan (uz njega je bio Ćorluka koji mu je dobro smetao)

Veliki pritisak Hrvatske
26' - Odlična prigoda za Hrvatsku! Rapaić je s desna ubacio u sredinu za Niku Kranjčara. Niko je u peterac uletio, a u skoku je dobro zahvatio loptu, ali bio je to preslab udarac, i opet ravno u Robinsona.
27' - Petrić je oteo jednu odbjeglu loptu, pojruio naprijed, dodao Eduardu, a ovog je pokosio Terry. Iz slobodnog udarca 2 25 metara Rapaićev udarac je lako pročitao i skinuo Robinson.
31' Opet 'paker' Rapaić u akciji, s desna ubacio u sredio, Petrić propušta loptu, a puca Niko Kranjčar, no netko skida loptu 2 metra prije gol linije. U nastavku akcije Šimunić lijepo vraća loptu u peterac, ali Eduardo je malo prenizak u skoku.
33' Korner za Englesku izveo je Lampard, ravno u ruke Pletikose
38' - Englezi su nekoliko minuta strpljivo pleli mrežu oko hrvatskog 16-erca, sve dok nije istrčao Robert Kovač i glavom izbacio loptu. No, u ovo vrijeme pred kraj prvog poluvremena Englezi više drže loptu i opasniji su. 45' - U brzoj kontri Rapaić i Ćorluka brzo iznose loptu, Ćorluka ubacuje za Eduarda, lopta dolazi do Kranjčara, koji je srušen na 16,5 metara, ali sudac ne svira prekršaj.

Završeno je prvo poluvrijeme. Hrvatska je ostavila puno bolji dojam, imala puno više dobrih akcija u suparničkom 16-ercu, ali pogodaka još nema.

Drugo poluvrijeme
46' - Počelo je drugo poluvrijeme
47' - Petrić glavom opasno tuče, Robinson jedva skida udarac i šalje loptu u korner. Iz kornera Rapaić tjera Robinsona na paradu kako bi izbacio loptu iz opasne zone
49' Rooney u zaleđu
51' - Korner za Englesku.
54' - Englezi su počeli s ubacivanjima. U takvoj prigodi našao se Rooney prevarivši hrvatsku obranu, pucao je iz prve, preko vratiju. Prilično opasna situacija po hrvatska vrata
56' - Hrvatska sve teže dolazi do lopte. Englezi polako preuzimaju dominaciju igre
57' - Ashley Cole u zaleđu

Hrvatska je povela!
60' - Hrvatska vodi 1:0! S lijeva je ubacio Niko Kovač, a u petercu, iako ometa engleskim igračima na pravom mjestu se našao Eduardo da Silva i fantastičnim udarcem glavom lobao je engleskog vratara za 1:0!

Tragična pogreška Robinsona za 2:0
70' - Hrvatska vodi 2:0! Tragična pogreška vratara Robinsona. Bezazlenu loptu Gary Neville je vraćao svom vrataru, alu Robinson je neshvatljivo loptu promašio! (malo je pritom odskočila). Lopta se zaustavila u mreži iza Robinsona... Bilo je to slično onoj smiješnoj situaciji kada je Ladić jednom sam poslao loptu u vlastitu mrežu na utakmici protiv BiH...
76' - Žuti karton za Colea
84' Jerko Leko u prodoru. Izborio je korner. Lijepo je iz kuta ubacio Petrić za Šimunića, no lopta je otišla preko vrata.
85' Englezi pritiskaju. Ali hrvatska obrana mirno raščišćava.
90+2 Rooney kroz pravu 'kišu nogu' lansira snažan prizemni šut, ali Pletikosa je siguran i na pravom mjestu

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije