Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ivan Starčević
Autor
Ivan Starčević

Nakon badnjačke TV akrobatike, treba preživjeti 
i novogodišnji program

hrana
Ivo Čagalj/PIXSELL
29.12.2013. u 14:00

Nakon božićnih razočaranja, unaprijed se bojimo najavljenih glazbenih bisera Nove TV: “I Godina Nova 2014.” 
i “S Novom u Novu”, a posebno me strah 
HTV-ovih “Valcera, polkI i drugih špelancija”.

DNEVNIK

Nedjelja, Nova TV, 19.15

Združene novinarske snage Nove TV nisu se previše angažirale ni oko Vladina obećanja o otpisu duga za 70.000 kreditom upropaštenih građana. Uzete su izjave i Vlade i opozicije, servirani su nam i neki neutješni brojevi koji bi valjda trebali pojačati dojam o velikom Vladinu milosrđu: građani sada ukupno duguju bankama više od 22 milijarde kuna, baratalo se i brojem od oproštenih 1,5 milijarde kuna, ako smo dobro shvatili. HDZ-ova vrlo uvjerljiva Ivana Maletić sve je to prozvala marketinškim trikom države, ali morali smo čekati petak i Gustu Santinija u HTV-ovu “Studiju 4” da nam bude objašnjeno da je riječ o ionako nenaplativim dugovima. To su riječi koje su nam trebali cijele nedjeljne večeri i cijelog tjedna svi opširno i jasno ponavljati, a ne da povjerujemo u Vladino suosjećanje s nevoljnima i tako na trenutak padnemo kao lakovjerne žrtve sveopće dobrote koja vlada u vrijeme Božića.

Kaktus

TV BINGO

Ponedjeljak, HRT 1, 20.07

Prva večer u tjednu počela je katastrofalno (nerazumljivom anketom Nove TV o popularnosti političara i HTV-ovim voditeljem Stipom Alfierom, koji se uvijek znoji kao da je pred strijeljanjem), ali je zato na izvlačenju binga došlo do pozitivnog razvoja situacije. M. Sedmak Bingo napredovao je u profesionalnosti, medijskoj kulturi i bontonu prema kolegici Dunji Mutevelić. I večeras s lijeve strane ide vesela ona, s desne strane njen šef g. Sedmak, koji je ujedno i voditelj. On svoj papir uvijek drži u lijevoj ruci, da bi desnom mogao obgrliti kolegicu, s kojom se ima naći na sredini. Ovoga puta nije za početak emisije kolegicu zagrlio oko struka jer je papir za čitanje držao u desnoj ruci, što može značiti da je Sedmak stvarno odlučio biti neočekivano profesionalan. Kolegicu je potapšao po struku samo tim papirom. Jedva čekamo idući ponedjeljak.

Vijenac

DNEVNIK U PODNE

Utorak, HRT 1, 12.00

Za normalan ukus bilo je malo previše reportaža o hranjenju dragih građana po trgovima Rijeke, Pule i Šibenika gdje su gradske uprave i mili sponzori častili štovano općinstvo prženim ribicama, fritulama, bakalarom na bijelo i vrbničkom žlahtinom, točenom ljubaznošću Radio Rijeke. Iz Dubrovnika se javila reporterka Ivana Brailo i obavijestila nas da se razišlo mnoštvo koje je u izravnom prijenosu trebalo otpjevati kolendu. Badnjačka TV akrobatika podsjeća nas da sad treba preživjeti veselje novogodišnjih TV programa. Točno za tjedan dana pogodit će nas najavljeni glazbeni biseri Nove TV: “I godina nova 2014.”. To će biti hitovi. “S Novom u Novu”, najavljeno je kao “pregršt dobre glazbe”. Posebno me strah HTV-ove tradicionalne tamburaške priredbe “Valceri, polke i druge špelancije”. Od spontanosti kojom dirigent Siniša Leopold daje znak nekom nesretniku u orkestru da napravi nešto duhovito ledi se krv u žilama.

Kaktus

VIJESTI

Srijeda, Nova TV, 17.00

Dvije Vukovarke čekaju stupanje na snagu zakona za obeštećenje žrtava ratnih zločina. Poslije Nove godine zakon ide u javnu raspravu. Njime će biti omogućena financijska odšteta žrtvama silovanja. U njemu ne će biti zastare za prijavu ratnog zločina silovanja. Prije je bio rok od tri mjeseca nakon zločina. Budući da je Vukovar bio okupiran godinama, bilo bi zanimljivo naći i za Novu TV snimiti razgovor s muškim hrvatskim bićem koje je smislilo ovu restriktivnu odredbu. U odlično vođenom razgovoru dvije gospođe su ponovile ono što smo čuli od drugih žrtava: da zločince sreću na ulicama Vukovara. Kad god se takvo što čuje, izgleda kao da je izgovoreno za gluhe uši naših službenika zakona i pravde. Izgleda da je bolje stanje u Kijevu, gdje su trojica koja su pretukla novinarku u utorak već u subotu uhićena. Možda masovno sudjelovanje Hrvata u najavljenoj javnoj raspravi popravi opću sliku o nama.

Vijenac

8. KAT

Četvrtak, HRT 1, 20.15

Na kraju emisije nastupila je glazbeno multitalentirana obitelj Plechinger-Kovačić i izvela svoju božićnu pjesmu. Tata Bruno Kovačić kaže da ju je pisao petnaest godina, što mu možemo vjerovati jer pjesma je odlična, ima veeliki i lako pamtljiv refren (pet stihova), a posebno je dirljiv duet beskrajno simpatične Ivane Plechinger i njenog mlađeg sina. Mali Vigo i mama su glavni pjevači, pjevaju i stariji sin Jan i tata Bruno iako on, kao što je opće poznato, svira gitaru. Ivana Plechinger i njena raspjevana sretna obitelj, o tome nema sumnje, izveli su kod Daniele Trbović svoju najljepšu božićnu pjesmu. Pripjev glasi: “ono što ostaje/uvijek ljubav je/nek’ ljudi se vesele/žele sve najbolje/sretni što opet Božić je”. U vrijeme Božića očekuje se nešto takvo, čak se i popularna Daniela raznježila.

Vijenac

STUDIO 4

Petak, HRT 4, 18.25

Voditelj Jozo Barišić ovaj put nije sa svojeg papira čitao pitanja na koja mu je gost upravo odgovorio. Zato se naš ugledni ekonomist Guste Santini mogao prepustiti čarima nečeg tako rijetkog kao što je komunikacija sa začaranim g. Barišićem, kojemu ovom prilikom ne možemo zanijekati hrabrost da se nakon stoljeća provedenih pred kamerom odvaži izustiti riječ koja mu nije napisana. Orgije HTV-ove škole odmrzavanja hiberniranog šarma HTV-ovih najtežih voditeljskih slučajeva nastupile su kad je u popularni “Studio 4”, u šihtu poznatu pod ugostiteljskim naslovom “Kod smrznutog Joze”, sjeo bivši glavni državni inspektor g. Branko Jordanić. S njim se Barišić rastorokao (izgovorio jednu vlastitu rečenicu). I Državni inspektorat postaje bivši 1. siječnja, kada će šestotinjak inspektora biti rastjerano po ministarstvima i podređeno ministrima uvijek gladnima moći, što je Jozu totalno opustilo.

Vijenac

GOVORNICA

Subota, HRT 4, 9.10

Okolišna dozvola nije dozvola za okolišanje, nego se njome štiti okoliš, pa su dvije gospođe rekle voditeljici Silvani Skočajić da se besplatni vodič za dobivanje te dozvole može dobiti na internetskim adresama njihovih udruženja. Gđa Dubravka Bačun je iz Hrvatskog poslovnog savjeta za održivi razvoj. Gđa Višnja Jelić Mück je predsjednica udruge ODRAZ. Zakon o zaštiti okoliša donesen je u lipnju o.g., a uredbu o okolišnoj dozvoli, koja će se ticati nekoliko stotina, kažu gospođe, velikih postrojenja s puno otpada (10 tona dnevno), možemo očekivati za mjesec dana. Suradnja javnosti u poslovima zaštite okoliša stagnira od osamdesetih godina prošlog stoljeća. Okolišnom dozvolom određena je emisija u vodu, tlo i zrak. Ona je prvi dokument u kojem je djelovanje jednog postrojenja opisano, to je zapravo dozvola za rad, a pravilnik o gospodarenju otpadom upravo je na javnoj raspravi. Navalite.

Vijenac

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?