Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 174
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Bolje pamćenje

Popodnevni san za bolje učenje

Beba u kolicima
Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL
31.10.2013.
u 16:14

Pedijatri kažu da je drijemanje općenito korisno za zdravlje

Poslijepodnevno spavanje može pomoći vrtićkoj djeci da uče bolje jer utječe na poboljšavanje pamćenja, tvrdi novo istraživanje sa sveučilišta Massachussetts koje je vodila neuroznanstvenica Rebecca Spencer.

U studiji je otkriveno da su djeca koja su spavala popodne pamtila 10% više u igrama pamćenja od one koja nisu, objavljeno je u časopisu Proceedings of the National Academy of Sciences, a prenosi Health.com.

- Studije dokazuju ono što liječnici tvrde već godinama, da svi imaju koristi od drijemanja- Prije ove studije i bez ikakvih čvrstih dokaza, mnogi pedijatri savjetovali su poslijepodnevno spavanje za opće zdravlje, manje infekcija i više sreće, ističe dr. Peter Richel, šef pedijatrije u bolnici Northern Westchester.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije