Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 154
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Almini modni savjeti

Krštenje, prva pričest, krizma...Evo kako izbjeći modnu katastrofu u svečanim prilikama

Odjeća za svečane prilike
Foto: Nikola Zoko i Pervoi boutiques
1/6
29.04.2014.
u 13:15

Prva pričest, krizma, pa čak i matura događaji su koje mame i djeca prolaze zajedno.

Haljine za mame( i kume) na krštenju, krizmi…

Proljeće, uz brojne modne novosti donosi i obiteljske svečanosti na kojima treba zablistati. Krštenje, Prva pričest, Krizma, pa čak i matura događaji su koje mame i djeca prolaze zajedno.

Što odjenuti u takvim prigodama?

Malim bebama prilikom krštenja odjenite nešto ugodno-bijele boje. Izaberite pamučne komplete, setove i haljinice u kojima će se mališani osjećati ugodno. Ipak je riječ o malim bebama kojima će sintetička odjeća pojačati nervozu. A svi na krštenju žele mirnog anđelčića, zar ne?!

Tijekom Prve pričesti u mnogim su župama djeca jednako odjevena u bijele haljinice s ukrasima primjerenim dječacima i djevojčicama. Upravo zato odaberite za mališane kombinacije u kojima će se ugodno osjećati i blistati na obiteljskom ručku.

Isto tako i krizma podrazumijeva svečanu odjeću (ne odjeću za odrasle). Nemojte pretjerivati-minimalizirajte outfite kako bi u prvom planu bio sakrament, a ne modni trend. No zato, dopustite mladićima i djevojkama da zablistaju na maturalnom plesu. To je ipak samo jednom u životu i važno je da je sve za čistu peticu-od haljine do frizure, od prve kravate do mladenačkog odijela. Pravila kako se mali i veliki klinci trebaju odjenuti mahom su poznata. Danas savjetujem mame (i kume) svih tih klinaca koje ovih dana obilaze trgovine u potrazi za idealnom kombinacijom za ovakve svečanosti.

Zablistajte na krštenju!

Mamama je krštenje mališana prvi ozbiljan modni izlazak nakon poroda. Upravo zato je važno što odjenuti. Kako je mnogim ženama cilj prekriti višak kilograma odaberite modele haljina krojenih u slojevima.

Foto: Nikola Zoko i Pervoi boutiques

Foto: Nikola Zoko, Pervoi boutiques

Odaberite modele koji prekrivaju ruke, dekolte i leđa. Tijekom crkvenog obreda upravo je taj dio tijela pod povećalom promatrača pa ne bi bilo u redu jednog dana gledati fotografije na kojima je vaše poprsje u krupnom planu.

Osim toga, pazite da vam modni detalji poput šala ili torbice budu fiksirani kako se ne biste trebali koncentrirati na podizanje šala ukoliko sklizne. Isto tako pazite na boje i duljinu haljine ili suknje. Do koljena je prava mjera, a prikladne su svjetlije nijanse, boja pudera pa čak i zlatna. Krštenje je svečani dnevni događaj pa ne pretjerujte sa šljokicama i velikim aplikacijama.

Jednostavno, a lijepo na prvoj pričesti i krizmi!

Mnoge tinejdžerice u vama mogu vidjeti uzor, pa će vas pitati za kumstvo na krizmi. Prihvatite to s veseljem znajući kako ste upravo dobili novu mlađu prijateljicu. Kako se treba odjenuti u ovoj prigodi? Kuma na krizmi treba biti mladenački odjevena od one na krštenju, jer ipak će se s vama ponositi tinejdžerica.

Odjenite stiliziranu 'Merlinka haljinu', trendy haljinu ukrašenu kamenčićima, zanimljivu haljinu od čipke. U svim situacijama pazite da ste u skladu s haljinom koju nosi krizmanica i da su prekriveni dekolte i ruke. Pazite i na duljinu haljine. Minice su strogo zabranjene.

Za mame vrijede ista pravila kao i za kumu-bonton nalaže jednostavnost odijevanja pa bi moj savjet bile haljine u kombinaciji sa sakoom i malo većim torbicama u koje stane (baš) sve što vam je potrebno tog dana-make up, novac, fotoaparat…

Foto: Nikola Zoko i Pervoi boutiques

Foto: Nikola Zoko, Pervoi boutiques

Maturalni ples za vas i vašu kćer!

Mame maturantica najčešće su žene u ranim 40-tim! Odličnog izgleda, uspješne… Nakon što nađete idealnu haljinu za svoju princezu, vrijeme je i za vaš outfit. Prilikom traženja za vas najbolje kombinacije nastojte odskočiti od vašeg svakodnevnog looka. Posebno onog kojeg ste nosili na roditeljske sastanke, informacije. Jer, nakon što prijatelji vide vašu kćer, sve će oči biti usmjerene i prema vama.

Važno je čije je mama zablistala, bila cool. Kakvu haljinu savjetujem? Haljinu napravljenu od finih tkanina, sašivenu u slojevima kako bi se prekrile sve nesavršenosti građe tijela. Odaberite boju (jer ipak ćete se fotkati) i ne zaboravite modne detalje poput nakita, lijepe torbe, (ugodnih) cipela.

U outfitu u kojem ste dopratile kćer nakon službenog početka maturalnog plesa trebate moći prošetati gradom, otići u kino sa suprugom. Na što trebate paziti? Ne natječite se sa svojom kćerkom i nikako je nemojte zasjeniti, posebno ako je sramežljiva. Ovo je ipak njezin dan!

Više modnih savjeta potražite na online savjetovalištu ModniAlmanah.com

Foto: Nikola Zoko i Pervoi boutiques

Foto: Nikola Zoko, Pervoi boutiques

>>Tajice nisu hlače, a i s izborom cvjetova na odjeći treba pripaziti

>>Evo kako je Alma Premerl Zoko 'odjenula' misicu Ivanu Ergić. Prepoznajete li je?

Komentara 1

Avatar insideout
insideout
15:56 29.04.2014.

, bila cool...I sto dodje ovo cool. ne sjecam se moga djeda na peljescu da je ikad reko "cool"

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije